Dezavantajele prezentei pe Facebook

0 Shares
0
0
0

Dezavantajele prezentei pe FacebookPrezenta constanta pe retelele de socializare necesita detinerea unui smartphone cu o baterie puternica, stiindu-se ca aceste site-uri consuma multe resurse energetice ale telefonului. O inlocuire baterie iPhone este necesara atunci cand situatia o impune iar utilizatorul nu vrea sa fie vaduvit de navigarea online.

Inlocuirea bateriei iPhone-ului tau te va aduce din nou in centrul atentiei, iar prezenta pe reteaua de socializare preferata iti va asigura distractia de care te bucurai si inainte. Chiar daca avantajele utilizarii unei retele de socializare sunt multiple, sunt si oameni care se feresc sa isi faca simtita prezenta in aceste locuri virtuale.

Desi o retea de socializare poate fi extrem de utila atunci cand vrei sa anunti un eveniment prietenilor si rudelor, sunt si exemple care multora le intaresc ideea ca prezenta pe Facebook este daunatoare.

Chiar daca parintii afla de pilda, prin intermediul fratelui tau, ce faci in strainatate sau data cand vei planui sa te casatoresti, in inima lor exista acea samanta de indoiala si reticenta la elementele noi de comunicare.

Se bucura atunci cand voze cu nepoteii postate de copiii lor pe Facebook, dar considera ca aceasta este o unealta a raului.

In sprijinul reticentei acestora poate sta ideea ca, odata descoperite retelele sociale, oamenii nu mai folosesc mijloace de comunicare clasice, preferand sa stea in fata calculatorului si sa socializeze cu apropiatii sau rudele.

Este adevarat ca, dupa ascensiunea retelelor de socializare, oamenii prefere sa isi intalneasca prietenii si rudele pe Facebook, dar nu trebuie sa generalizam pentru ca unii oameni sunt mai introvertiti iar altii mai sociabili. Chiar daca nu ar fi fost prezenti pe Facebook, cei singuratici tot nu ar fi stat mult la taclale cu vecinii sau rudele.

Unii atrag atentia ca retelele de socializare creaza dependenta. Pentru multi dintre noi, Facebook a devenit un drog de care nu ne mai dezlipim cu usurinta. De aceea pierdem timp pretios, pe care il puteam folosi in alte scopuri. Daca stam sa ne gadim mai bine, timp pretios pierdem si cand ne uitam la tv sau cand mergem la film. Daca punem aceste idei inaintea fiecarei fapte, nici nu ai mai sti cum sa-ti petreci timpul, pentru ca oricum este timp pierdut.

Pentru copii, de asemenea, se spune ca Facebook este daunator, multi specialiati atragand atentia ca Facebook le taie cheful de a mai iesi la joaca. E drept, se poate intampla si asa, dar nu putem sa ignoram mijloacele noi de comunicare si sa le impartasim si cu copiii nostri. Curiozitatea lor va castiga intotdeauna in fata impotrivirii noastre.

Pentru cei atenti la siguranta datelor personale, este cert ca nicio retea de socializare nu iti asigura o garantie de 100 la suta in ceea ce priveste securitatea datelor personale. Pentru elevi si studenti, Facebook poate fi daunator, acestia pierzand timp pretios in timp ce navigheaza pe site.

Utilizarea retelelor sociale poate expune persoanele la diverse riscuri, cum ar fi hartuirea din partea altora. Statul in fata calculatorului poate afecta sanatatea membrelor, in lipsa exercitiilor fizice. Ramane la latitudinea dumneavoastra sa decideti daca Facebook este daunator sau nu.

0 Shares
You May Also Like