Despre cortinele rezistente la foc

Despre cortinele rezistente la focGunter-Tore Romania va pune la dispozitie si cortine rezistente la foc. In cazul in care nu stiti ce sunt aceste cortine noi va vom explica in cele ce urmeaza.

Acestea sunt ansambluri pentru protectie pasive si nu sunt recomandate in folosirea de zi cu zi. Se activeaza in general in momentul in care se declanseaza alarma de incendiu.

Caractersticile lor specifice le recomanda pentru folosirea in spatii cum ar fi spitalele, centrele comerciale si cladirile guvernamentale. Daca va izbucni un incendiu cortinele vor reprezeta o solutie viabila de compartimentare in spatiile largi atat in ceea ce priveste latura tehnica dar si cea economica.

Cel mai important avantaj al acestui produs va fi dat de spatiul mic care este necesar instalarii dar si o gama larga de metode de cationare si aici ne referim la contactori cu cheie, senzorii de fum si senzorii de temperatura, panourile de comanda conectate la sistemele de alarma care exista.

Cortinele vor fi fabricate din materiale textile rezistente la foc si vor fi testate conform cu normele europene si cu standardele existente si sunt certificate si in raportul TNO.

Cortinele rezistente la foc se pot echipa optional si cu un motor tubular si cu baterii de rugenta iar acestea vor genera inchiderea si in cazul in care are loc o pana de curent.

Cortinele se fac din materiale neinflamabile prevazute cu nervuri pentru ranforsare care asigura si ramanerea pe pozitii atunci cand sunt expuse la temperaturi mari. Aceste cortine sunt disponibile pana la o deschidere de maxim 11 m.

In momentul in care primesc comanda inchis sau deschis cortinele vor rula in lungul a doua ghidaje speciale care sunt prevazute cu materiale expandabile. Sistemele mecanice consta in doua suporturi  facute din otel galvanizat care sustin un tambur de rulare.Suportii se ataseaza la o carcasa si dau asfel imaginea unei structuri autoportante.

Avantajele competitive ale cortinelor rezistente la foc sunt cerintele minime pentru instalare in ceea ce priveste spatiul care este necesar pentru a fi puse, pot sa fie integrate in arhitectura care exista deja in cladire fara sa  afecteze la un nivel estetic, ofera o proiectie foarte buna la incendii si in acelasi timp nici nu incarca structura pe care o are cladirea, au aplicatii in industria alimentelor datorita tuturor dotarilor optionale si ofera si posibilitatea de a izola spatiile vaste datorita unor deschideri  mari.

Domeniile de utilizare sunt spatiile pentru parcari subterane, spitalele, institutiile publice, institutiile guvernamentale, marile centre comerciale si unitatile de productie din industria alimentelor.

Pentru spatiile pretentioase sunt recomandate usile autoportante. Pot sa fie usi accesorizate si cu radare speciale care sa duca la o economie foarte mare de energie in conditii de trafic foarte fluent.

Garantia pentru usile rapide care au deschiderea pe orizontala e de 2 ani ori de 500000 de cicluri.

Incepand inca din anul 2013 dupa ce s-a lansat si varianta HS5E preturile sunt atat de avantajoase incat reusesc cu succes sa rivalizeze cu cele mai multe usi rapide facute din PVC si care au deschiderea pe verticala. Aceste usi se monteaza si in interior dar si in exterior si pot sa aiba cortina dubla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *