Depresia si accidentele

0 Shares
0
0
0

Depresia si accidenteleTitlul se refera la depresia pe care o au copiii in urma unor evenimente rutiere; toate acestea putand fi evitate daca s-ar folosi mai mult scaune auto copii, niste minunate dispozitive ce in ultimii ani incep a fi folosite din ce in ce mai mult si de publicul roman.

Trebuie inteles ca orice accident este regretabil, si ca daunele psihice sunt practic ireparabile, ducand la tot felul de complexe sau boli mai grave sau mai putin grave de ordin mintal, iar daunele fizice sunt intotdeauna reparabile, mult mai usor decat cele psihice.

In plus aici vorbim despre copii, niste fiinte care de abia si-au inceput viata si percep diferit lucrurile din jur, si sunt afectati si influentati de orice factor exterior. Dupa cum multi spuneau cel mai de pret intr-o viata iti este copilul.

Fie ca vorbim de copiii mai mari sau de cei ce folosesc scaune auto copii, trebuie retinut ca daca acestia sunt implicati intr-un eveniment cat de cat violent in timpul mersului cu masina pot suferi de anumite boli psihice. Uneori acestea pot aparea la perioade mari de timp dupa un accident, chiar si cativa ani, e nevoie de un stimul care sa aminteasca creierului de acel eveniment nefericit pentru ca, copilul sa intre intr-o depresie (si vorbim aici de boli diagnosticabile, nu de faze sau mofturi ale adolescentilor … ).

De aceea un copil trebuie tratat din timp, prin mersul la un psiholog, sau prin discutii ample despre ce s-a intamplat. Ok, cu bolile psihice e mai greu de ,,stat la vorba’’, insa macar de cele fizice ne putem proteja copiii foarte usor (cel mai simplu e cumparand un scaun, de la magazine specializate sau de pe siteuri ca Allkids.ro .

Dintre simptomele depresiei la copiii amintim irascibilitatea, furia, sentimente de vinovatie, copiii se simt neintelesi, evita activitatile sociabile, probleme la invatatura, dificultati de somn, insomnie, shimbari de apetit si greutate, dureri fizice inexplicabile si chiar crize de ras. Daca copilul tau sufera de asa ceva atunci trebuie intervenit urgent, mai intai in mediul familial apropiat, iar apoi cu ajutor profesionist.

Din pacate la noi in tara multa lume se fereste de psiholog, existand o reticenta prosteasca fata de aceste servicii, si multi copiii raman sa sufere in tacere, fie nereusind sa comunice eficient cu familia, fie refuzand orice ajutor de teama repercursiunilor. Un lucru este cert, daca aceste probleme nu sunt tratate la timp atunci rezultatul e mai mult ca sigur unul din ce in ce mai negativ pe zi ce trece. Astfel de probleme nu se rezolva de la sine, deoarece vorbim de boli adevarate nu de perioade proaste ale copiilor.

Daca analizati orice studiu veti observa ca problemele depresive scad odata cu numarul de sedinte de terapie psigologica, vorbind aici de copiii care au fost implicati intr-un accident. Bineinteles ca toata lumea vrea sa evite astfel de situatii nefericite, insa daca ti se intampla, atunci e bine sa stii cum sa limitezi efectele, si de ce nu sa reusesti sa-ti tii copilul departe de depresii si alte boli neplacute.


Alte stiri actuale :
1. Depresia la bărbaţi: 11 semne care o dezvăluie
2. Depresia prenatală afectează comportamentul copilului la adolescenţă
3. Alimente care pot provoca depresia
4. Combinatii de alimente care fac minuni impotriva bolilor
5. Fructul care anuleaza efectele negative produse mancarea de tip fast food

0 Shares
You May Also Like