De ce este important sa faci o consultanta de risc in afaceri?

0 Shares
0
0
0

De ce este important sa faci o consultanta de risc in afaceri?In ceea ce priveste siguranta si prevenirea, consultanta privind riscurile de afaceri nu este o obligatie, ci o oportunitate de consolidare a afacerii. Alege cea mai buna companie pentru consultanta risc.

Exista multe riscuri care ameninta sustenabilitatea unui proiect productiv, de la instabilitatea financiara nationala la vremea nefavorabila, insecuritatea in crestere si criminalitatea informatica.

Dar, avand o consultanta in gestionarea si prevenirea riscurilor de afaceri, este posibil sa se reduca probabilitatile, sa se anticipeze obstacole si sa se planifice planuri de urgenta si de actiune.

Ce este riscul in afaceri?

Fiecare afacere are un risc. Un antreprenor nu toarna intr-un proiect doar capital financiar, ci si timp si resurse de diferite tipuri. Intr-o strategie productiva, multe variante ar putea fi afectate, fie ca vorbim despre un sediu comercial independent, un IMM, un studio profesional sau o companie mai mare.

Unele elemente prezinta mai multe riscuri decat altele, iar unii antreprenori vor avea un sprijin mai mare decat altii pentru a avansa in fata unei altercatii. Cu toate acestea, nu exista niciun proiect de afaceri care sa fie scutit de a suferi un anumit tip de pierdere, criminalitate sau pierderi din cauza concurentei, a pietei financiare sau a altor amenintari externe pe care nu le puteti controla.

Din acest motiv, cea mai buna optiune este de a avea o harta a riscurilor,de a putea identifica care sunt posibilele amenintari la adresa sustenabilitatii afacerii si de a putea consolida punctele slabe, astfel incat strategia sa se bucure de o stare buna de” sanatate”.

  • Risc sistematic:

Se refera la probabilitatea ca profitabilitatea unei companii sa esueze, deoarece face parte dintr-o piata in pericol, cum  ar fi recesiunile economice, accidentele, razboaiele si dezastrele naturale.

  • Riscul nesistematic:

Acest risc este  in special pentru o anumita societate si nu este consecvent pentru toate societatile in mod egal cu riscul sistematic. Acest tip de amenintare este dat de strategia proprie a proprietarilor companiei si de luarea deciziilor.

Care sunt cele mai frecvente riscuri in afaceri?

Printre amenintarile nesistematice la adresa sustenabilitatii companiilor se numara urmatoarele riscuri ca fiind cele mai frecvente pe care le putem gasi in companii de diferite niveluri:

  • Riscuri competitive:

Acestea sunt toate cele care au legatura cu proiectarea si comercializarea produselor: de la pret, activitatea concurentei si calitatile serviciilor furnizate, cunoasterea pietei careia ii este destinat.

Aceste riscuri sunt reduse prin cercetarea si monitorizarea adecvata a pietei, care permite directorilor de companii sa defineasca mai precis capacitatile produselor lor pentru succes, precum si cu sfaturi mai bune pentru a determina investitiile in marketing si publicitate.

  • Lichiditate si riscuri de credit:

Este imposibilitatea de a putea efectua plati din cauza unui design defectuos al stocului disponibil,prea multe linii de finantare, lipsa proiectiei pe termen lung,incapacitatea de a accesa credite etc.

  • Riscurile resurselor umane:

Dificultatile inerente angajarii slabe a personalului care poate genera o rata ridicata a cifrei de afaceri, problemele mediului de lucru, pierderile de productivitate, insecuritatea interna si chiar erorile si accidentele cauzate de lipsa de formare si formare.

0 Shares
You May Also Like