Motor electric monofazat pentru atelierul tău

Motor electric monofazat pentru atelierul tăuUn motor electric monofazat de 3 kw este conectat la o rețea de curent cu tensiunea de 220 V. Astfel de motoare electrice sunt utilizate pe scară largă pentru mașini și unelte, ventilatoare, mașini de ridicat, mori de măcinat, ascensoare, scule electrice, dispozitive de bucătărie și electrocasnice.

Parametrii tehnici caracteristici motorului electric monofazat Troian nu sunt inferiori motoarelor trifazate, chiar dacă acestea sunt mult mai performante. Este de remarcat faptul că, puterea, eficiența, capacitatea de suprasarcină și turația de mers în gol sunt la fel de puternice ca ale unui motor trifazat, deoarece acest dispozitiv este fabricat cu o tehnologie de ultimă generație, care îndeplinește toate standardele de calitate.

Un astfel de motor de 3 kw cu 3000 de rotații pe minut, poate fi utilizat în atelierul personal, făbricuțe, service-uri, precum și în propria gospodărie.

Motor electric monofazat Troian

Motoarele electrice monofazate de 220 V nu au cuplu de pornire. Statorul lor are două înfășurări – unul de lucru, care creează un câmp magnetic, și al doilea de pornire, care permite obținerea unui cuplu de pornire. Un astfel de motor electric asincron are o singură fază de lucru.

Un motor cu inducție nu are înfășurare pe rotor și este considerat a fi scurtcircuitat. Axele ambelor înfășurări ale unui astfel de motor electric sunt decalate una față de cealaltă cu 90 de grade. La începutul pornirii motoarelor electrice asincrone monofazate, are loc o deplasare relativă a fazei suplimentare.

Această fază este conectată la o rețea de alimentare de 220 volți și garantează accelerarea rotorului motorului electric. Când se atinge viteza nominală a rotorului dispozitivului monofazat, faza suplimentară este deconectată și motorul electric trece de la modul bifazic la monofazat.

Este de remarcat faptul că perioada de accelerație a motorului electric nu depășește 3 secunde, ceea ce este tipic pentru sistemul de pornire a motorului electric.

Pentru a crește eficiența acestor unități și a reduce consumul de energie, motoarele asincrone cu condensator monofazat cu două înfășurări, sunt utilizate pentru nevoile gospodăriei.

Motoarele electrice monofazate au o eficiență crescută, care poate ajunge la 76%, și un nivel de zgomot redus, care se realizează datorită utilizării rulmenților de precizie sporită și a sistemului de ventilație excelent. Motoarele electrice monofazate sunt utilizate pe scară largă la betoniere, scule electrice de construcție, procesoare multifuncționale de alimente, mașini de găurit etc.

Motor electric monofazat – domenii de utilizare

Majoritatea electrocasnicelor moderne sunt echipate cu motoare monofazate. Motivul se datorează simplității și costului redus. Aparatele electrocasnice mari și mici sunt echipate cu astfel de motoare. În plus, și-au găsit aplicații în crearea de echipamente pentru întreprinderi industriale și de producție.

Printre avantajele motoarelor monofazate se remarcă următoarele: simplitatea designului; durabilitate – cu întreținere la timp, motorul monofazat te poate servi ani de zile; fiabilitate; economie, datorită consumului mic de energie; cost accesibil; mentenabilitate – în caz de defecțiune, poți înlocui cu ușurință piesele deteriorate sau arse; îngrijire minimă; capacitatea de a lucra dintr-o rețea cu o tensiune standard de 220 V fără convertoare de energie.

Progresul tehnic modern nu stă pe loc. Apar dispozitive din ce în ce mai sofisticate care sunt utilizate în viața de zi cu zi și în producție.

Apariția motorului monofazat a fost facilitată de necesitatea de a adapta echipamentele electrice la rețeaua de 220 V cea mai des utilizată, cea mai accesibilă, care are o putere mult mai mică. Aparatele de uz casnic, ventilatoarele și pompele sunt echipate cu acest tip de motoare electrice.

Tagged: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *