De ce ar trebui sa treceti la produse ecologice?

De ce ar trebui sa treceti la produse ecologice?Produsele ecologice au crescut in popularitate in ultimii ani. Daca v-ati gandit sa treceti la o dieta exclusiv organica, acum este momentul perfect pentru a face acest lucru. Dar ce sunt mai exact produsele ecologice? Sunt ele mai nutritive decat alimentele ne-ecologice?

Si de ce este important sa treceti la produsele organice? Continua sa citesti pentru a afla tot ce trebuie sa stii despre produsele organice si de ce sunt importante pentru sanatatea ta.

Ce sunt alimentele ecologice?

Alimentele organice sunt produse folosind metode si materiale care nu permit utilizarea pesticidelor sau a ingrasamintelor sintetice. De asemenea, interzice antibioticele si ingineria genetica si nu foloseste iradierea sau radiatiile ionizante pentru a trata alimentele. Pe scurt, alimentele organice sunt cultivate fara a folosi pesticide, ingrasaminte artificiale, organisme modificate genetic, hormoni, antibiotice sau iradiere.

Agricultura organica promoveaza biodiversitatea prin rotatia culturilor, plantarea intercalata si mentinerea unui ecosistem de sol sanatos. Aceste metode permit plantelor sa se apere de daunatori in mod natural, reducand la minimum nevoia de pesticide.

Animalele ecologice sunt hranite cu o dieta fara antibiotice si li se permite sa pasca liber. Astfel, se asigura ca in carnea pe care o consumam nu sunt prezente substante chimice sau aditivi daunatori.

De ce ar trebui sa mancati bio?

Exista mai multe motive pentru a trece la o dieta organica. In primul rand, produsele organice contin mai multe vitamine, minerale si antioxidanti decat cele non-organice. De fapt, un studiu a constatat ca produsele organice contin cu 50% mai multa vitamina C si cu 25% mai mult fier decat cele non-organice.

De asemenea, este mai putin probabil ca produsele organice sa fie contaminate cu pesticide.

Totodata, cercetarile au aratat ca un numar semnificativ de fructe si legume neorganice contin reziduuri de pesticide. Acest lucru este ingrijorator mai ales in cazul produselor neorganice care sunt frecvent consumate crude, deoarece ingerarea pesticidelor poate duce la o varietate de probleme de sanatate, inclusiv tulburari neurologice si cancer.

Ce alimente ar trebui sa cumparati intotdeauna bio?

In timp ce puteti cumpara toate produsele organice, anumite fructe si legume sunt deosebit de importante pentru a cumpara produse organice, deoarece acestea tind sa fie imbibate cu pesticide. Acestea includ:

Capsunile – Capsunile sunt imbibate cu pesticide deoarece sunt cultivate in sol si sunt predispuse la daunatori.

Merele – La fel ca si capsunile, merele sunt predispuse la daunatori, motiv pentru care trebuie sa fie stropite cu pesticide.

Ardei gras – Exista mai multe tipuri de ardei gras, dar toate contin urme de pesticide.

Nectarine – Ca si piersicile, nectarinele sunt predispuse in special la daunatori, motiv pentru care sunt stropite cu pesticide.

Strugurii – Strugurii sunt in mod obisnuit stropiti cu o varietate de pesticide, inclusiv insecticide, erbicide si fungicide.

Afinele – Afinele trebuie sa fie cultivate intr-un sol infestat cu daunatori, de aceea sunt adesea imbibate cu pesticide.

Telina – Telina este un aliment care contine frecvent pesticide, deoarece este adesea cultivata in mod conventional.

Este indicat sa aveti in vedere aceste sfaturi si sa consumati produsele organice. In acest sens, puteti opta si pentru Pronat produse Glass Pack, acestea fiind recunoscute pentru beneficiile oferite.

Tagged: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *