Cum stii cand trebuie sa schimbi placutele de frana ?

0 Shares
0
0
0

amortizoareO masina inseamna responsabilitate. Atunci cand esti sofer, esti responsabil atat pentru propria viata, cat si pentru viata celor cu care calatoresti sau a celor din jurul tau.

Astfel, este strict necesar sa stii cand trebuie sa schimbi anumite piese auto care au o legatura stransa cu siguranta. Printre aceste piese auto se numara, fara doar si poate si placutele de frana.

Cum afli ca te lasa franele?

Exista cateva semne care iti spun ca franele nu mai sunt atat de eficiente precum obisnuiau sa fie. Imediat ce descoperi astfel de semne, este bine sa te indrepti catre un service auto. Repararea acestei parti a masinii nu este scumpa si te poate scuti de o multime de neplaceri. Iata, asadar, cateva lucruri care te avertizeaza:

– Scartaitul din timpul mersului. Daca auzi un scartait neplacut sau chiar un huruit, este bine sa te orientezi spre un service. Poate sa fie si alta problema, insa cel mai probabil este vorba despre o uzura accentuata a franelor.

– Vibratia volanului la franare. Un volan care vibreaza in timp ce franezi este un alt semn ca nu este ceva in regula.

– Discuri ruginite. Partea vizuala este si ea foarte importanta. Daca discurile din spate sunt ruginite, nu este niciun semn de intrebare asupra faptului ca trebuie sa le schimbi.

– Frana moale. Este bine de stiut ca o frana care se inmoaie in timp este o frana care capata o uzura accentuata. Cel mai bine este sa iei atitudine din timp, pentru a evita accidente extre de grave.

– Discuri de frana modificate. In momentul in care pe discurile de frana apar striatii, santuri sau alte deformatii, rezultatul este acelasi: servie-ul.

Sfaturi utile in ceea ce priveste franele

Daca iti doresti o masina sigura, este bine sa urmezi cateva sfaturi. In primul rand, bazandu-te pe informatiile de mai sus, este indicat sa verifici o data la 3 luni starea placutelor de frana si a discurilor.

Evita sa montezi placute la mana a doua si atunci cand schimbi o placuta sau un disc, incearca sa schimbi toate celelalte piese. Este mai scump, insa este mult mai sigur. De asemenea, in momentul in care temperatura de afara este de sub 0 grade Celsius, este bine sa eviti sa lasi frana de mana trasa.

0 Shares
You May Also Like
Te pasioneaza chitara

MiscellaneousTe pasioneaza chitara?

Atunci cand doresti sa achizitionezi o chitara trebuie sa stii ca desi sunt asemanatoare, se diferentiaza totusi prin…