Cum se utilizeaza fierastraul circular portabil?

0 Shares
0
0
0

Cum se utilizeaza fierastraul circular portabil?Vreti sa incepeti un proiect personal care implica prelucrarea lemnului, metalului sau a altui tip de material? Ati achizitionat un fierastrau electric circular 1500W dar nu stiti exact cum sa il folositi? Iti oferim mai jos 10 sfaturi pentru a lucra in deplina siguranta cu acesta.

  1. Inainte de a incepe, asigurati scandura de lemn pe care doriti sa o taiati pe un banc de lucru sau o suprafata perfect stabila, astfel incat sa nu se miste. Asigurati-l, de exemplu, cu cleme simple.

Alternativ, inainte de a taia lemnul, cand il aranjati, verificati daca este inca in echilibru si ca excesul este liber sa cada odata ce este taiat.

Prin urmare, preziceti dinainte unde vor cadea bucatile taiate de lemn si asigurati-va ca aceasta cadere nu va provoca daune sau rani.

  1. Reglati adancimea de taiere astfel incat lama sa depaseasca grosimea placii de taiat cu cativa milimetri. Din motive evidente de siguranta, este foarte important ca fierastraul sa iasa sub scandura de lemn doar cu minimul necesar pentru a finaliza taierea.
  2. Efectuati toate ajustarile necesare (adancimea de taiere, unghiul panzei, viteza de rotatie a fierastraului, conectarea aspiratorului daca este disponibil) strict cu stecherul scos din priza.

Tineti fierastraul circular cu doua maini si porniti-l fara a lasa lama sa intre in contact cu materialul in timp ce asteptati ca motorul sa se roteasca la turatie maxima.

Amintiti-va ca aproape toate fierastraile circulare sunt concepute pentru dreptaci. Aceasta inseamna ca, in pozitia “normala”, aparatoarea lamei se va afla intre fata ta si lama instrumentului in sine.

  1. Apoi puteti incepe sa taiati. Lama va intra in contact cu lemnul de taiat si va trebui sa procedati cu o impingere uniforma si nu excesiva. Asigurati-va ca baza instrumentului este intotdeauna in contact cu ghidajul pe care aluneca.
  2. Atentie la zgomotul motorului, daca devine prea intens inseamna ca motorul este fortat si, in consecinta, este necesar sa incetiniti. Daca zgomotul nu se normalizeaza, mai bine opriti, verificati setarile fierastraului si verificati daca lama folosita este in stare buna si/sau potrivita pentru materialul de taiat.
  3. Acordati atentie si mirosului.

Daca simti miros de ars in timp ce impingeti, este posibil sa va miscati prea incet, lucru care face ca lemnul sa inceapa sa arda din cauza frecarii excesive si prelungite a placii cu lama de fierastrau circular.

  1. In sfarsit, cand lucrati, verificati sa nu existe niciodata vre-un cablu electric de-a lungul traseului lamei si mai presus de toate verificati daca cumva cablu fierastraului circular sa va impiedica in timpul fazei de taiere.
  2. Folositi intotdeauna ochelari de protectie sau masti.
  3. Pastrati-va zona de lucru curata, ordonata si bine iluminata in orice moment.

Zonele de lucru slab iluminate si aglomerate cauzeaza adesea greseli si accidente. Praful, de exemplu, se aprinde usor si, pe langa faptul ca provoaca alunecari involuntare, nu este bun pentru sistemul respirator.

  1. Nu utilizati unealta daca in mediul in care lucrati exista lichide inflamabile, gaze sau pulberi explozive. Fierastraul circular genereaza adesea scantei in timpul taierii, care pot aprinde gazele.

In concluzie, speram ca aceste sfaturi v-au fost de folos si ca va simtiti suficient de pregatit incat sa incepeti acest proiect personal la care visati de mult! Nu uitati sa va bucurati de proces, spor la taiat!

0 Shares
You May Also Like