Cum se intretine si se curata tamplaria pvc?

0 Shares
0
0
0

Cum se intretine si se curata tamplaria pvc?Daca in trecut, cei care isi construiau o casa, alegeau usile si ferestrele clasice, cu tamplarie din lemn pentru ca doar astea se gaseau pe piata, odata cu trecerea timpului au aparut usile si ferestrele termopane, care incetul cu incetul au inceput sa le inlocuiasca pe cele cu tamplarie din lemn.

Ei bine, se pare ca aceia care in prezent isi construiesc o casa, vor opta direct pentru usi si ferestre termopane, pentru ca stim cu totii ca acestea vin cu un numar mare de avantaje.

Chiar si cei care locuiesc la bloc, atunci cand isi doresc sa isi renoveze apartamentul, vor incepe cu inlocuirea geamurilor si a usilor, astfel ca vor apela la o firma specializata in montaj si reparatii tamplarie pvc.

Ei bine, odata ce ai ales sa iti montezi usi si ferestre termopane, trebuie sa stii ca este foarte important ca acestea sa fie intretinute, in cazul in care iti doresti sa te poti bucura de ele foarte mult timp.

Perioada de viata a acestora se poate prelungi, insa trebuie tinut cont de cateva aspecte foarte importante. In cazul in care nu iti dai interesul pentru intretinerea acestora, durata de viata a lor va scadea, si vor trebui facute alte investitii in timp.

Deci, pentru a evita aceste situatii extrem de neplacute, trebuie sa cunosti cateva detalii importante despre cum se intretin termopanele, iar in continuare le vei afla.

Primul lucru foarte important pe care trebuie sa il stii este acela ca tamplaria nu trebuie vopsita in nici un caz. Cei care s-au invatat sa vopseasca tamplaria clasica din lemn, trebuie sa isi scoata din minte aceasta idee, pentru ca tamplaria pvc vopsita va avea rezultate dezamagitoare.

Deasemenea este foarte important sa stii ca atunci cand speli usile si geamurile, nu trebuie sa folosesti substabte abrazive, pentru ca in caz contrar sunt sanse mari ca acestea sa se deterioreze. Este important ca detergentul sa nu contina subsante care pot sa fie daunatoare pentru tamplarie.

Spalarea se efectueaza in lungul profilului, iar mai apoi trebuie lasata solutia sa actioneze, dupa care trebuie strearsa toata suprafata folosind un material umed.

Atunci cand se efectueaza stergerea suprafetelor trebuie efectuate doar miscari verticale, pentru ca acelea circulare nu sunt recomandate.

Referitor la geamuri, acestea se curata folosind substante si solutii speciale pentru curatarea geamurilor, insa trebuie sa ai mare grija ca aceste substante sa nu contina alcool, pentru ca alcoolul va atrage mai mult praf.

Este foarte important de stiut faptul ca garniturile de la usi si ferestre trebuie verificate in fiecare luna, si deasemenea trebuiesc sterse odata la 6 luni.

In cazul in care ai de gand sa iti renovezi casa, trebuie neaparat sa iti protejezi corespunzator garniturile si feroneria, pentru ca in caz acestea se pot defecta, si foarte probabil vor trebui inlocuite.

Ei bine, acestea au fost cateva sfaturi utile pentru intretinerea si curatarea termopanelor, iar daca le vei urma, sansele ca durata de viata a usilor si ferestrelor tale termopaene sa creasca, sunt foarte mari.

0 Shares
You May Also Like