Ordinea statiunilor bulgaresti de la nord la sud

0 Shares
0
0
0

Nu doar Romania are privilegiul de a se bucura de Marea Neagra. Acelasi privilegiu il au si Bulgaria, Turcia, Georgia, Rusia si Ucraina. Fiecare dintre aceste tari a fructificat mai mult sau mai putin iesirea la mare prin construirea unor statiuni frumoase pentru turisti.

Statiunile romanesti sunt cunoscute pentru majoritatea dintre noi, insa romanii prezinta tot mai mult interes pentru cele ale tarilor invecinate. Iar cele mai apropiate de noi sunt cele ale bulgarilor, norocosi pentru intreaga parte estica invecinata cu marea.

Datorita acestui aspect, multi romani aleg sa calatoreasca cu masina spre destinatia de vacanta. Iar alegerea unei oferte in Bulgaria poate sa depinda foarte mult de pozitia statiunii pe harta Bulgariei. In continuare, iata care este ordinea statiunilor bulgaresti de la nord la sud.

Prima statiune turistica dupa trecerea granitei este Krapetz, reprezentata de un mic sat pescaresc. Krapetz este alegerea celor care doresc intimitate si liniste, ofera numeroase locuri de campare si este una dintre cele mai putin afectate din punct de vedere turistic.

Urmatoarea pe harta este Tyulenevo, un loc ce prezinta frumuseti extraordinare realizate de natura, forme sculptate de vant si de apa marina. Golful Bolata este unul dintre cele mai apreciate golfuri si se regaseste la sud de aceasta statiune. Urmatoarele trei statiuni spre sud sunt, in ordine, Russalka, Kavarna si Balchik, fiecare dintre ele cu aspecte incantatatoare.

Dupa Balchik, se afla Albena, una dintre cele mai cunoscute statiuni bulgaresti si, probabil, cea mai preferata de catre familiile cu copii datorita nisipului fin si a intrarii line in mare. Doar o statiune desparte Albena de Nisipurile de Aur.

Aceasta este Kranevo, o varianta mai ieftina in ceea ce priveste cazarea. Nisipurile de Aur este cea mai dezvoltata din punct de vedere turistic. Ofera turistilor pachete complete de servicii, dar si numeroase posibilitati de distractie.

Mergand spre sud intalnim statiunile Riviera, Chaika si Sunny Day, urmate de Sf. Constantin si Elena, aceasta din urma fiind impartita in doua zone distincte, la nord si la sud. Pana la statiunea Obzor intalnim cele doua sate: Shkorpilovtsi si Byala.

Nu putem sa trecem in revista statiunea Obzor fara a mentiona ca este considerata cea mai frumoasa statiune bulgareasca, insa si cea mai veche ca urmare a descoperirilor arheologice. De curand, a primit un nou suflu, iar turistii se pot bucura de conditii excelente de cazare. La sud de Obzor se situeaza plaja Irakli, perfecta pentru scufundari, si Sveti Vlas&Elenite.

Sunny Beach, cea mai lunga plaja amenajata, de circa 8-9 km aduna mii de turisti anual. In continuare, spre granita cu Turcia, se regasesc statiunile Nessebar, Ravda&Aheloy, Pomorie, Sarafovo, Chernomorets, Sozopol, Duni&Sveti Thomas, una dintre cele mai luxuriante statiuni, Arkutino, Primorsko, Kiten, Lozenets, Tsarevo, plaja centrala Ahtopol, Sinemorets si Silistar, situata la numai 5 km de granita cu Turcia.

0 Shares
You May Also Like