Ce trebuie sa stii cand mergi intr-o excursie la munte?

Ce trebuie sa stii cand mergi intr-o excursie la munte?Indiferent ca esti interesat de excursii 1 zi la munte sau de excursii mai lungi este recomandat sa citesti acest articol.

Nu trebuie sa fii aventurier cu un rucsac supradimensionat pentru a vizita un munte. Drumetii montane sau pllimbarile sunt complet diferite de alpinismul montan. Ultimul este un sport care necesita experienta de alpinism si echipament special care va ajuta sa va deplasati in sus si in jos pe pietre. Trekkingul pe munte, pe de alta parte, implica mersul pur si simplu pe o cale sau pe o pista care duce pana la varf.

  1. Cercetare

Cititi despre diferite destinatii de drumetii montane. Blogurile de la calatorii in sunt deosebit de utile in a va oferi o idee despre ce sa asteptati de la o anumita zona. Dupa ce ati ales ce munte doriti sa explorati, cautati pe Google despre geografia, cultura si turismul locului. “Nu ezita sa intrebi in jur”, spune montanista Eugene Teraña de la Trail Adventures.

  1. Vorbiti cu prietenii

Cele mai bune sfaturi pentru drumetii provin adesea de la prietenii care au fost acolo, si au facut asta. Sunt sanse, sa aveti interese si atribute abilitate similare, astfel ca sfaturile lor sunt mai personale decat intrarile din Wikipedia.

  1. Incepeti usor

Fiecare destinatie montana are un clasament dificil, iar unele au mai mult de o poteca pentru a alege. Mt. Pinatubo, de exemplu, are un rating de dificultate de 2 din 10 in comparatie cu Mt. Makiling, care rateaza 5/10.

  1. Decideti cat timp sunteti dispus sa faceti excursii

Nerd Fitness recomanda ca primii clienti sa aleaga trasee care pot fi facute in mai putin de o zi si nu necesita impachetarea unui cort sau aducerea unei schimbari suplimentare de haine. Daca sunteti dispus si capabil, atunci mergeti la pachetele overnight sau weekend.

  1. Rezervati un ghid.

Un ghid va poate ajuta sa obtineti un permis de urcare si, in timp ce exista numai un numar de munti  care necesita efectiv un permis pentru excursii, veti beneficia de sfaturile si indrumarile unui muncitor experimentat.

  1. Bazati-va pe un grup de sustinere.

Invita-ti prietenii, familia sau colegii sa te insoteasca. Ele vor servi ca grup de sprijin si motivatie in momentele in care simtiti sa renuntati in mijlocul unei trasee dificile. Daca intr-adevar nu puteti gasi un prieten, va puteti alatura unei organizari de grup organizate. Doar asigurati-va ca itinerarul membrilor grupului se potriveste cu gustul si limitarile proprii.

  1. Urmati lista de verificare.

Un alt avantaj al obtinerii unui ghid este ca el / ea va va oferi o lista completa de verificare a articolelor pentru a va insoti in excursie, fie ca este vorba de o excursie de o zi, fie de o noapte cu camping. Daca nu, creati-va propria lista de verificare pe baza cercetarilor dvs. si a sfaturilor de la bloggeri si prieteni.

Nu este nevoie sa achizitionati cele mai scumpe echipamente de drumetie. Exista elemente pe care le puteti imprumuta cu usurinta de la un prieten, cum ar fi un rucsac si sac de dormit, in timp ce exista alte necesitati pe care le puteti gasi ieftine, cum ar fi o lanterna si o sticla de apa.

Tagged: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *