Cum sa folosesti corespunzator un motocultor

0 Shares
0
0
0

Cum sa folosesti corespunzator un motocultorCand vrei sa cultivi pamantul, nu poti face totul cu mainile goale. Ai nevoie de tot felul de unelte si utilaje pentru a face o munca deosebit de calitativa astfel incat sa obtii cele mai bune rezultate.

Ajutorul venit din partea unor motocultoare este ideal. Oricine isi doreste sa poata beneficia de functiile acestora si ele sunt achizitionate de tot mai multe persoane care doresc intr-adevar sa lucreze cu drag pamantul.

Asa cum se intampla cu orice utilaj, la un moment dat, pot aparea diverse defectiuni si la motocultoare. Este important sa stii ce sa faci in astfel de situatii, deoarece problema poate fi una minora pe care sa o poti rezolva cu usuinta.

Daca problema apare la motorul pe benzina, in sensul ca acesta nu porneste, cauzele pot fi multiple. Dintre ele amintim cateva aspecte pe care este bine sa le verificati pentru o buna functionare: rezervorul pentru combustibil trebuie sa fie cel putin pe jumatate plin, robinetul de combustibil trebuie sa fie deschis, nu trebuie sa fie blocat orificiul de aerisire a rezervorului de combustibil, sita filtru din alimentarea carburatorului trebuie sa fie curata.

Problemele care apar la motorul Diesel pot proveni din doua motive si anume, fie este blocat orificiul de aerisire a rezervorului, fie rezervorul de combustibil nu este suficient de plin. Probleme mai pot aparea si la intrarea in viteza, iar acestea pot fi rezolvate prin reglarea ambreiajului.

Este important ca utilizator de motocultor sa stii ce anume sa faci pentru a intretine un astfel de utilaj. O buna intretinere si o ungere corespunzatoare va lungi durata de viata a unei astfel de masinarii. Este recomandat ca uleiul de motor sa fie schimbat dupa primele 20 de ore de functionare, pentru un bun rodaj.

In ceea ce priveste uleiul de motor, trebuie utilizat doar uleiul recomandat pentru modelul pe care il aveti.
O buna folosire a unui motocultor este foarte importanta. Trebuie sa cunosti anumite aspecte, pentru a nu avea surpriza de a utiliza utilajul in mod necorespunzator.

Este foarte important sa folositi ambreiajul cand mergeti inainte, dar si inapoi. Motorul nu trebuie suprasolicitat. Daca iese fum prin esapament este un semn clar al faptului ca motorul este suprasolicitat si trebuie sa-l lasati sa se raceasca.

Nu este recomandat sa lucrati cu aceasta masinarie la viteza maxima si trebuie sa-i faceti rodajul inainte de a o folosi pentru a ara un pamant mai dur. Aveti in vedere si unde depozitati motocultorul, astfel incat acesta sa fie ferit de ploaie sau alte fenomene care l-ar putea afecta.

Trebuie sa stiti ca este bine ca la sfarsitul sezonului de lucru sa curatati motocultorul cu grija, sa schimbati uleiul care se afla in motor, cutie de viteze si cutia frezei si sa curatati cu atentie filtrul de aer. De asemenea, indicat este sa ascutiti cutitele, sa le ungeti sai daca este cazul sa le inclocuiti pe cele uzate.

Aveti mare grija cum utilizati motocultorul si nu lasati copiii in prajma lui, deoarece pentru ei poate fi un real pericol.

Daca vrei si tu sa-ti achizitionezi un astfel de utilaj, site-ul http://motocultoare-motosape.blogspot.ro/ vine cu o oferta variata de produse pentru toate buzunarele.


Alte stiri actuale :

1. PNDR 2014-2020: vin banii pentru proprietarii de păduri
2. Dragnea convinge chinezii să investească în agricultură cu un test: Le pun pe masă o roşie românească
3. Mai uşor să iei bani în agricultură: Proiecte tip pentru fermieri
4. Agricultură cu plugul vechi de 100 de ani. Micii fermieri nu își permit să închirieze utilaje pentru arat

0 Shares
You May Also Like