Cum organizam o nunta – lista de invitati

Cum organizam o nunta – lista de invitati
Este de notorietate faptul ca unul din lucrurile care dau culoare unui eveniment precum nunta este, fara doar si poate, muzica. De aceea, atunci cand organizam o nunta trebuie sa ne gandim la mai multe formatii de nunta din Bucuresti. Una dintre cele mai cunoscute formatii nunta Bucuresti este cea a lui Mihai Dinescu, despre care puteti afla mai multe detalii daca accesati www.mihaidinescu.ro.

Ramanem in sfera nuntilor si discutam despre cum organizam o nunta punand accentul asupra listei de invitati.

Lista de invitati afecteaza multe dintre deciziile pe care mirii le vor face in privinta nuntii, incluzand aici chiar si elementele de papetarie pentru eveniment. Lista invitatilor influenteaza, in general, alte decizii legate de nunta, asa ca este bine sa realizam lista mai degraba mai devreme, decat prea tarziu. Doua dintre cele mai timpurii griji dependente de numarul final de invitati este bugetul total si numarul de invitatii necesare.

Numarul invitatilor are un efect major asupra tuturor aspectelor legate de nunta. In cazul in care lista este extrem de lunga, atunci este bine sa restrangem numarul oaspetilor si sa invitam doar o mana de prieteni si membri ai familiei la ceremonie si sa invitam pe toti ceilalti la receptie.

Dimensiunea listei de invitati poate afecta chiar starea de spirit si tonul zilei, precum si dimensiunea petrecerii.Exista, in mod traditional, trei pasi de urmat pentru a realiza o lista de invitati:

1.    Lucrurile de pe primul plan trebuie sa ramana lucruri de prim-plan. Unele cupluri stabilesc intai numarul de invitati, dupa care aloca bugetul in concordanta cu acesta. Acest lucru este adecvat numai in cazul in care stiu deja ca au la dispozitie un buget generos. Alte cupluri stabilesc intai bugetul si mai apoi determina numarul de invitati in limita acestuia. Acest lucru este recomandat in cazul in care bugetul este unul cu adevarat restrans.

2.    Impartirea listei in cinci. Este recomandat sa impartim lista in cinci categorii: lista miresei, lista mirelui, lista cu prietenii comuni ai mirelui si miresei, lista cu rudele mirelui si lista cu rudele miresei.

3.    „Sculptarea”. Aceasta ultima actiune presupune indepartarea numelor de pe lista pana cand ambii miri ajung la numarul ideal (in functie de buget si alti factori).

Atunci cand se realizeaza lista de invitati, ambii miri pot fi pusi in situatii delicate. Ceea ce trebuie sa-si aminteasca acestia este ca petrecerea este a lor. Fara niciun fel de motiv, lista cu invitati reprezinta decizia mirilor. In cazul in care cei doi devin confuzi, iata cateva indicatii:

    Daca niciunul din miri nu au vazut sau vorbit cu unele persoane pentru o perioada de mai bine de una an, atunci acestea ar fi bine sa fie inlaturate de pe lista;
–    Daca ambii miri trebuie sa reduca lista de oaspeti, atunci este bine sa inlature grupuri intregi (colegi de afaceri, colegi de munca etc.). In cazul in care cineva se plange ca nu a fost invitat, atunci cei doi pot explica ca este vorba de o nunta restransa.

Pentru mai multe detalii cu privire la una dintre cele mai bune formatii de nunta din Bucuresti accesati MihaiDinescu.ro.

Tagged: , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *