Cum alegi draperiile si perdelele ideale?

Cum alegi draperiile si perdelele ideale?
Cu siguranta in momentul in care iti doresti sa aduci un aer nou locuintei tale, poti sa incepi o renovare totala, care sa cuprinda zugravirea tuturor incaperilor, inlocuirea obiectelor de mobilier, inlocuirea covoarelor, si chiar inlocuirea draperiilor si perdelelor.

In cazul in care insa, nu ai de gand sa iti renovezi total locuinta, atunci este evident faptul ca poti opta doar pentru zugravirea peretilor, iar mai apoi poti sa iti cauti alte perdele si draperii pentru ferestre.

Perdelele si draperiile sunt accesorii pentru ferestre, ideale datorita faptului ca ele completeaza perfect spatiul din interiorul unei locuinte, iar tocmai din acest motiv trebuie sa le alegi cu o foarte mare atentie.

In momentul in care iti alegi draperiile si ferestrele, cu siguranta trebuie sa tii cont de mai multe aspecte printre care obiectele de mobilier din interiorul locuintei, culoarea covorului, si nu in ultimul rand culoarea in care peretii sunt zugraviti.

Ei bine, tu va trebui sa iti alegi in asa fel perdelele, incat acestea sa se asorteze cu fiecare element decorativ din interiorul locuintei, astfel incat sa te simti cat mai confortabil in interiorul locuintei, iar aspectul sa fie unul cat mai placut.

Atunci cand iti alegi draperiile si perdelele pentru ferestre, cel mai bine ar fi ca peretele cu fereastra sa ramana liber, deoarece astfel interiorul locuintei va parea ca este mai mare. In cazul in care camerele locuintei tale nu sunt foarte mari, atunci ar trebui sa iti alegi perdele fine, care sa fie aproape invizibile, si sa aiba o culoare deschisa, in timp ce draperiile trebuie sa fie cam cu doua nuante mai inchise decat perdelele.

In cazul in care camerele locuintei tale sunt mai mari, atunci iti poti alege si culori mai inchise si combinatii de culori, astfel ca poti sa iti alegi o perdea fina de culoare crem, iar draperiile sa fie violete, pentru camera de zi.

Este foarte important ca perdelele si draperiile sa urmareasca amandoua aceiasi linie, iar in cazul in care si materialele se potrivesc foarte bine, nuantele sunt apropiate sau in contrast frumos, este evident faptul ca aspectul pe care acestea il vor oferi incaperii va fi unul de vis.

De exemplu, in cazul in care ai in camera un covor albastru inchis, iar accesoriile sunt de culoarea crema, atunci pentru fereastra, cea mai buna solutie ar fi draperiile sau perdelele de culoare crema, bej sau in combunatie alb-galbui.

In cazul in care dormitorul tau arata vintage, si este alb sau de culori foarte deschise, atunci poti alege draperii inchise la culoare. De exemplu un portocaliu caramiziu este o culoare ideala pentru un dormitor modern, insa si movul deschis poate sa fie o varianta ideala.

Deasemenea poti sa iti indrepti atentia si spre perdele si draperii in combinatia alb-negru, plus ca poti opta si pentru cateva accesorii in aceasta combinatie de culori, care cu siguranta vor oferi un plus de frumusete dormitorului.

Combinatii de culori pentru draperii si perdele, dupa cum se poate observa poti sa gasesti o multime, insa este ideal ca acestea sa se asorteze perfect cu interiorul locuintei.

Tagged: , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *