Cele mai populare tipuri de paturi

Cele mai populare tipuri de paturiSe stie faptul ca un pat este deosebit de important in orice locuinta, dat fiind faptul ca in pat vom dormi. De aceea, in cazul in care ai nevoie sa iti alegi un pat, trebuie sa stii care sunt cele mai importante detalii de care trebuie sa tii cont pentru a face alegerea potrivita.

Asadar, mai intai de toate, atunci cand vrei sa alegi un pat, este foarte imortant sa cunosti dimensiunile acestuia, si trebuie sa stii exact cine il va folosi. In cazul in care vei dormi singur in pat, va trebui fireste, sa optezi pentru un pat pentru o singura persoana. Acesta poate avea dimensiunile de 200 cm X 100 cm, sau 200 cm X 90 cm, 200 cm X 80 cm.

Daca alegi un pat pentru doua persoane, cu siguranta acesta trebuie sa fie mai lat, astfel incat tu si partenerul/partenera sa va simtiti cat mai confortabil. De exemplu, un pat de 200 cm X 180 cm poate fi cea mai buna alegere. Exista si paturi care au 200 cm X 160 cm.

Apoi, este important ca dupa ce stabilesti dimensiunile, sa tii cont si de alte detalii importante cum ar fi cadrul patului. Cea mai buna solutie este aceea de a te orienta spre un pat care are cadrul din lemn masiv. De ce lemn masiv? Pentru ca este un material de calitate superioara, un material rezistent si un material care cu siguranta va dura ani de zile.

De mentionat insa este faptul ca paturile care au cadrul din lemn masiv sunt mai scumpe in comparatie cu alternativele. Poti alege de-asemenea un pat care are cadrul metalic, care este ideal atat pentru una cat si pentru doua persoane. Un astfel de pat este rezistent, este durabil si costa ceva mai putin in comparatie cu un pat din lemn. De aceea, este o solutie de luat in considerare.

Exista si alte paturi care au cadrul din MDF sau PAL, dar care nu reprezinta o alegere populara, dat fiind faptul ca nu sunt foarte rezistente. Nu sunt nici foarte durabile, dar sunt mult mai ieftine. Deci, pe termen scurt sunt o solutie, dar pe termen lung cu siguranta nu.

Tapiteria

Cand cautati paturi tapitate, este cat se poate de firesc sa tineti cont de tapiteria paturilor. De precizat este faptul ca acestea au cadrurile din lemn sau metal, si sunt imbracate in diferite stofe de calitate superioara sau in piele. Cele din piele sunt insa de preferat pentru ca sunt mai elegante si mai placute ochiului.

Inaltime

Este de-asemenea foarte important sa tineti cont de inaltime atunci cand cautati paturi tapitate. Exista paturi joase care au intre 2 si 15 cm inaltimea. Apoi, exista paturi cu inaltime medie care au intre 15 si 45 de cm inaltime, in timp ce paturile inalte au de la 45 de cm in sus inaltimea. Acestea nu sunt insa foarte cautate. Cele mai apreciate sunt de regula cele cu inaltime medie.

Tipuri de paturi

In momentul in care discutam despre tipurile de paturi, exista atat de multe optiuni, incat este greu de luat o decizie. Exista de exemplu paturi cu tablii la cap si la picioare. Tabliile sunt confectionate din lemn sau din fier. Aceste paturi se bucura in ultimul timp de o popularitate din ce in ce mai mare in tara noastra.

Exista apoi paturile cu platforma care sunt foarte poplare la randul lor. De mentionat este faptul ca sunt mai scunde decat paturile traditionale, dar au un sistem de arcuri in interiorul cadrului. Acestea au o platforma simpla din lemn sau alte materiale, pe care vine asezata salteaua. Aspectul lor este unul modern si placut ochiului.

Nu trebuie sa uitam de paturile extensibile care la randul lor se bucura de o foarte mare popularitate, mai ales in apartamentele mai putin spatioase. Pot fi o alegere ideala pentru camera de oaspeti sau chiar si intr-o garsoniera care nu este foarte spatioasa.

Exista apoi paturile Murphy care au fost inventate de catre William Lawrance Murpry in anul 1900. Acestea au fost foarte populare in filmele de comedie, dar sunt foarte populare in prezent in viata reala. Este important ca acestea sa fie instalate perfect, pentru a nu se defecta mecanismul de rabatare.

Se gasesc de-asemenea pe piata paturi cu depozitare, acestea fiind ideale pentru depozitarea pernelor, a plapumei sau a lenjeriei de pat. Si aceste paturi sunt foarte cautate.

Asadar, exista o multime de detalii de care trebuie sa tineti cont in momentul in care aveti nevoie de un pat pentru acasa. Cu siguranta insa, in afara tuturor acestor detalii, trebuie sa va stabiliti bugetul dinainte de a intra in magazin. Apoi, veti cauta doar paturi care se incadreaza in bugetul pe care il aveti la dispozitie si pe care va permiteti sa il cheltuiti pentru alegerea patului.

Tagged: , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *