Ce sunt suplimentele alimentare si cum functioneaza acestea?

Ce sunt suplimentele alimentare si cum functioneaza acestea?In unele ocazii, corpul nostru poate suferi unele dezechilibre, care, impreuna cu ritmul actual al vietii, ne pot face sa ne gasim oarecum saraci in energie.

Odata cu revenirea la rutina, corpul nostru poate suferi unele dezechilibre, care, impreuna cu ritmul actual al vietii, ne pot face sa ne gasim oarecum saraci in energie. Daca este asa, utilizarea suplimentelor pe baza de vitamine si minerale poate fi recomandabila pentru unele persoane.

Recomandam vitamine pentru femei peste 50 de ani datorita efectelor rapide pe care le are asupra organismului.

Ce sunt si cum functioneaza?

Un supliment alimentar este un preparat care contine vitamine si/sau minerale si este utilizat in cazuri de deficienta, cum ar fi o dieta inadecvata, sport intens, lipsa somnului sau stres.

Suplimentele alimentare contin, de obicei, mai multe tipuri diferite de vitamine si, adesea, minerale si alti nutrienti esentiali care pot fi dificil de obtinut daca nu urmam o dieta adecvata.

In plus, produsele de origine naturala, cum ar fi laptisorul de matca, preparatele pe baza de polen, propolisul si drojdia de bere contribuie la atenuarea deficientelor organismului.

Cu toate acestea, trebuie sa avem intotdeauna in vedere faptul ca acest tip de suplimente sunt concepute pentru stari specifice de deficit. Ideal este sa ducem obiceiuri de viata sanatoase si o dieta sanatoasa care sa ne ofere toti nutrientii si vitaminele necesare organismului. Pentru a face acest lucru, trebuie sa urmam aceste sfaturi:

  • Du o viata ordonata, cu ora de culcare fixa si ora de trezire
  • Respecta orele de somn necesare pentru o odihna optima (7 sau 8)
  • Practica exercitii moderate in mod regulat
  • Urmeaza o dieta echilibrata, bogata in legume, fructe, cereale si leguminoase
  • Mentine orele fixe de masa
  • Profita de orele de zi pentru activitati in aer liber

Ce este mai exact un supliment alimentar

Un supliment alimentar este o substanta (chimic pura sau amestec de substante chimice) care completeaza o dieta si adauga valoare nutritiva organismului.

Prin modul lor de actiune, componentele acestor produse sunt substante chimice cu activitate biologica similara cu multe ingrediente farmaceutice active, care sunt principalele componente ale medicamentelor.

Putem gasi in ele urmatoarele componente: vitamine, aminoacizi (cei esentiali, pe care nu suntem capabili sa-i sintetizam in corpul nostru), acizi grasi (in special omega-3 si omega-6, prezenti in uleiurile vegetale), minerale (sarurile oligoelementelor) si o mare varietate de produse naturale (de obicei folosite ca extracte si amestecuri de ierburi).

Ce lipseste din dieta noastra obisnuita?

O dieta completa si echilibrata ofera toate substantele nutritive necesare pentru bunastarea si sanatatea noastra buna. Cu toate acestea, in unele cazuri (in situatii patologice specifice si la persoanele supuse unor conditii speciale), sunt necesare suplimente alimentare.

In plus, in multe regiuni ale planetei nu toti oamenii pot manca o dieta echilibrata. Prin urmare, este necesar sa se furnizeze suplimente alimentare pe care, din pacate, nu toti oamenii si le pot permite. Acestea ar trebui, de asemenea, sa fie utilizate atunci cand se urmeaza anumite diete, cum ar fi cele vegetariene.

Tagged: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *