Ce sunt si la ce ajuta probioticele?

Ce sunt si la ce ajuta probioticele?Probioticele sunt o combinatie de bacterii benefice vii si / sau drojdii care traiesc in mod natural in corpul dumneavoastra. Bacteriile sunt de obicei privite intr-o lumina negativa, ca fiind ceva care te imbolnaveste. Cu toate acestea, aveti doua tipuri de bacterii in mod constant in si pe corpul vostru – bacterii bune si bacterii rele.

Probioticele sunt formate din bacterii bune care va ajuta sa va mentineti corpul sanatos. Aceste bacterii bune va ajuta in multe feluri, inclusiv in lupta impotriva bacteriilor rele atunci cand aveti prea multe bacterii rele, ajutandu-va sa va simtiti mult mai bine.

Probioticele fac parte dintr-o imagine mai larga a bacteriilor si a corpului dumneavoastra – microbiomul dumneavoastra.

Ganditi-va la un microbiom ca la o comunitate diversa de organisme, cum ar fi o padure, care lucreaza impreuna pentru a va mentine corpul sanatos. Aceasta comunitate este formata din lucruri numite microbi.

Aveti trilioane de microbi pe corp si in corpul vostru. Acesti microbi sunt o combinatie de: bacterii, virusi, ciuperci (inclusiv drojdii) si protozoare.

Microbiomul tuturor persoanelor este unic. Nici o persoana nu are aceleasi celule microbiene ca si alta persoana, astfel ca pana si chiar si gemenii sunt diferiti. Pentru ca un microb sa poata fi numit probiotic, acesta trebuie sa aiba mai multe caracteristici.

Acestea includ posibilitatea de a: supravietuiti in intestin dupa ingestie (consumat), avea un beneficiu dovedit pentru dvs., de a fi consumate in siguranta.

Unde traiesc probiotice benefice (microbi) in corpul meu?

Desi cel mai frecvent loc legat de microbii benefici este intestinul (in mare parte intestinele groase), cu siguranta fiecare dintre noi avem mai multe locatii in corpul si pe corpul nostru, care gazduiesc microbi buni. Aceste locatii se afla in contact direct cu „lumea exterioara” si includ:

  • Intestin.
  • Gura.
  • Vagin.
  • Tractului urinar.
  • Piele.
  • Plamani.

Cum functioneaza probioticele?

Sarcina principala a probioticelor sau a bacteriilor bune este aceea de a mentine un echilibru sanatos in corpul dumneavoastra. Ganditi-va ca va mentineti corpul in neutru. Cand sunteti bolnav, bacteriile rele patrund in corpul dvs. si cresc in numar.

Acest lucru va scoate corpul din dezechilibru. Bacteriile bune functioneaza pentru a combate bacteriile rele si pentru a restabili echilibrul din corpul dumneavoastra, facandu-va sa va simtiti mai bine.

Bacteriile bune va mentin sanatos prin sustinerea functiei imune si controlul inflamatiei. Anumite tipuri de bacterii bune pot, de asemenea sa ajute corpul sa digere mancarea, pot pastra bacteriile rele pentru a nu scapa de sub control, creaza vitamine, ajuta a sustinerea celulelor care va acopera intestinul pentru a preveni patrunderea in sange a bacteriilor rele pe care le-ati fi consumat (prin alimente sau bauturi).

Exista probiotice pentru copii?

Atat adultii cat si copiii pot avea parte de beneficiile probioticelor pe care le pot obtine din alimente si bauturi. Exista insa si suplimente cum ar fi Jarro Dophilus Baby, un supliment probiotic pentru copii, pe care il recomanda chiar si Societatea Romana de Pediatrie.

Jarro Dophilus Baby este un probiotic care are 3 miliarde de bacterii benefice in compozitie, toate acesstea fiind utile in vederea repopularii optime a florei microbiene, si se poate administra din prima zi de viata.

Despre acest supliment probiotic pentru copii, mai trebuie adus la cunostinta faptul ca are 6 tulpini patentate in compozitie, 2 Lactobacillus si 4 Bifidobaterium, care sunt eficiente pentru a lupta impotriva mai multor microorganisme daunatoare. Produsul contine printre altele si fibre solubile GOS, acestea actionand chiar si la nivelul colonului.

Acestea sunt asadar, cele mai importante detalii in ceea ce priveste probioticele pentru adulti si pentru copii, pe care in mod evident, fiecare persoana ar trebui sa le aiba la cunostinta fiecare persoana.

Tagged: , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *