Ce probleme pot avea tabletele Android?

Ce probleme pot avea tabletele Android?
O tableta este preferata unui smartphone de catre utilizatori, dat fiind faptul ca este mai mare, iar astfel este ideala pentru a viziona filme online, pentru jocuri sau pentru a citi.

De aceea, multi utilizatori isi indreapta atentia spre diferite tablete Android, scoase pe piata de catre cei mai renumiti producatori, cum ar fi Samsung de exemplu, Lenovo sau Huawei. Sunt oare tabletele Android mai bune decat telefoanele? Au acestea probleme?

Ei bine, tabletele care au sistemul de operare Android (cele noi in general) dispun de specificatii tehnice impresionante, dar la fel ca multe telefoane Android, pot intampina diferite probleme de functionare, iar uneori este posibil ca utilizatorii sa isi duca tabletele in service.

In randurile care urmeaza, puteti afla cand o tableta poate dezamagi un utilizator, dar si cum se procedeaza de regula, atunci cand apar diferite probleme de functionare ale acestor dispozitive.

  1. Descarcarea bateriei

Numerosi utilizatori au raportat probleme cu durata de viata a bateriei dispozitivelor lor. Una dintre cele mai simple modalitati de a prelungi bateria tabletei dvs. este sa va schimbati setarile de luminozitate. De mentionat este faptul ca nu se recomanda ca tableta sa aiba setata luminozitatea automata, si nici un nivel ridicat de luminozitate.

De-asemenea, puteti sa dezactivati serviciile de locatie, puteti alege sa opriti functia wifi, datele mobile sau functia bluetooth, iar in acest fel, veti vedea ca dispozitivul va rezista mai mult timp incarcat.

Accesati meniul de setari si selectati modul de economisire a bateriei. Aceasta functie este deosebit de utila pentru ca inchide unele functii ale tabletei, inchide aplicatii, iar astfel tableta va rezista incarcata mai mult timp.

Daca incercati toate aceste solutii, dar tableta dvs. Android se descarca la fel de repede, cu siguranta trebuie sa o duceti la service. Specialistii vor depista daca problema este una legata de software, sau daca este necesara inlocuirea bateriei.

  1. Probleme de conectivitate

Daca aveti probleme la conectarea la Bluetooth, Wi-Fi sau reteaua dvs. de date mobile, primul lucru pe care puteti sa il faceti, este sa activati modul Avion timp de 30 de secunde, opriti-l si incercati sa va conectati din nou. Uneori, simpla comutare a conexiunii specifice poate rezolva si problema.

Este posibil ca acest truc sa fie foarte eficient si sa va remedieze problema. Exista insa si probabilitatea ca aceasta actiune pe care o efectuati sa nu remedieze problema.

In aceste conditii, trebuie sa accesati setarile dispozitivului, mergeti la setari retea si resetati setarile de conectivitate ale tabletei. Trebuie sa stiti insa ca toate retelele salvate vor fi sterse, iar data viitoare cand veti dori sa va conectati la wifi, va trebui ca tableta sa gaseasca reteaua, iar dvs. sa introduceti parola.

Aceasta solutie poate fi eficienta. Se poate insa sa nu se remedieze problema, astfel incat sa fie necesara resetarea tabletei, pentru a reveni la setarile din fabrica. Daca faceti acest lucru, probabil problema va fi remediata. Daca nu, trebuie sa duceti tableta la service.

  1. Supraincalzirea tabletei

Exista dispozitive care se infierbanta foarte tare. De mentionat este faptul ca nu trebuie sa folositi tableta atunci cand aceasta se afla la incarrcat. Nici nu este recomandat sa folositi aplicatii care solicita foarte mult procesorul, cum ar fi Pokemon Go sau Facebook, pentru perioade lungi de timp.

Atunci cand tableta incepe sa se supraincalzeasca, faceti o pauza de la utilizarea ei. Daca problema se repeta frecvent, cel mai probabil va fi nevoie ca tableta sa ajunga intr-un service.

Asadar, acestea sunt 3 probleme care pot afecta o tableta Android, indiferent ca aceasta a fost scoasa pe piata de catre Samsung, Huawei sau de catre un alt producator de dispozitive Android.

Tagged: , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *