Ce probleme pot avea bateriile laptopurilor, si cum apar acestea?

Indiferent de faptul ca iti cumperi un laptop nou, sau ca optezi pentru un model refurbished sau pentru un model second hand, trebuie sa stii cum se intretine un acumulator laptop, asta in conditiile in care iti doresti ca bateria echipamentului sa functioneze la capacitate maxima, o perioada de timp mai lunga.

Ei bine, in cazul in care laptopul tau dispune de o baterie care fie nu se incarca complet, fie nu se incarca, sau intampina alte probleme, trebuie sa cunosti cativa pasi care te pot ajuta sa afli cauza aparitiei problemei, pentru ca aceasta este fara doar si poate o situatie deranjanta.

In primul rand, trebuie specificat faptul ca in cazul in care bateria laptopului are o vechime mai mare de 3 ani de zile, atunci sunt sanse foarte mari ca aceasta sa fie defecta.

Trebuie precizat faptul ca de obicei, o baterie pentru laptop are o durata de viata de aproximativ 400 de cicluri de incarcare, asta in conditiile in care laptopul este utilizat odata la doua zile. Astfel, o baterie va dura aproximativ 2 ani de zile, dupa care va trebui cumparata o baterie noua.

In cazul in care bateria laptopului are o vechime cuprinsa intre 1 si 2 ani de zile, atunci sansele ca aceasta sa fie defecta sunt de aproximativ 50%. In cazul in care insa, bateria echipamentului este noua, atunci sansele ca aceasta sa fie defecta sunt aproape de zero.

Ei bine, trebuie adus aminte si de faptul ca de o multime de ori, bateriile intampina probleme in ceea ce priveste incarcarea, din cauza incarcatorului utilizat. In ciuda faptului ca desi aparent functioneaza, o multime de incarcatoare pentru laptop isi pierd din putere, astfel ca nu mai sunt capabile sa poata incarca o baterie pentru laptop.

In cazul in care tocmai ce ai cumparat o baterie noua pentru echipament, insa aceasta tot nu se incarca, sau se incarca foarte greu, atunci este evident faptul ca principalul suspect ca sa zic asa, al acestei probleme este incarcatorul echipamentului.

Daca te gandesti la faptul ca folosind incarcatorul respectiv, bateria veche insa care nu rezista mult timp incarcata, se incarca, trebuie precizat faptul ca o baterie noua are un consum mai mare de energie electrica decat o baterie noua.

In cazul in care insa, laptopul functioneaza in momentul in care este conectat incarcatorul la sursa de energie electrica, atunci este evident faptul ca incarcatorul este intr-o stare perfecta de functionare.

Ei bine, sunt insa si situatii in care bateria echipamentului nu este introdusa corect, ceea ce cu siguranta este o problema majora. Desi aparent pare greu de crezut ca se poate intampla asa ceva, trebuie amintit faptul ca se poate sa cumperi fara sa iti dai seama, o baterie care datorita anumitor mici imperfectiuni din fabricatie, are nevoie de o mai mare atentie la cuplare.

Tocmai din acest motiv, trebuie ca bateria sa fie verificata pentru a intra complet in laptop, iar acest lucru se va intampla doar atunci cand blocatoarele vor face click-ul specific.

Pe langa aceste aspecte, trebuie amintit si faptul ca de multe ori bateria poate suferi defectiuni si din cauza neglijentei utilizatorului, iar o astfel de situatie ar fi aceea in care laptopul este tinut in pat pe o perna pufoasa de exemplu, pentru ca se vor acoperi orificiile, iar astfel caldura acumulata va afecta bateria laptopului.

Tagged: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *