Ce este o folie de protectie pentru telefon?

Ce este o folie de protectie pentru telefon?Astazi, odata cu dezvoltarea serviciilor de telefonie mobila, piesele pentru telefoane au devenit extrem de importante.

Si asta deoarece astfel de piese pentru telefoane ne ajuta sa economisim banii atunci cand intampinam probleme cu diferitele parti ale telefonului mobil.Asadar, putem oricand sa schimbam display-ul, bateria , tastatura, in cazul in care avem probleme cu acestea, fara a fi nevoiti sa ne cumparam un telefon nou.

Vom vorbi in cele ce urmeaza despre ce reprezinta o folie de protectie pentru telefon si care sunt avantajele acesteia.

O folie sau un ecran de protectie pentru telefon reprezinta acea piesa, acel accesoriu pentru telefonul mobil, PDA, tableta sau alte dispozitive, care ajuta la protectia display-ului. Proiectate in primul rand pentru a proteja ecranul de tip “touch” al diferitelor dispozitive, fara a compromite calitatea imaginii sau buna functionare a acestora, majoritatea accesoriilor de protectie sunt foite auto-adezive foarte subtiri alcatuite dintr-un plastic foarte fin, rezistent la zgarieturi si care ofera o claritate mare.

O folie de protectie pentru telefonul mobil de acest tip este realizata pentru a fi aproape invizibila atunci cand este aplicata pe display-ul telefonului si pentru a oferi un grad ridicat de protectie. Acest tip de protectie poate fi oricand inlaturat si nu lasa niciun fel de urma de lipici sau alte reziduuri de adeziv atunci cand sunt scoase. Exista si alte tipuri de protectie, utilizate pentru a acoperi intreg dispozitivul, nu doar display-ul.

Cele mai multe dintre foitele de protectie pentru telefoane sunt realizate dintr-un anume tip de plastic. Exista foite de protectie realizate pe baza de uretan, acestea fiind cele mai cunoscute, insa exista si alte tipuri de plastic.

Exista o multime de companii care vand astfel de produse si majoritatea dintre acestea au foite pentru aproape orice tip de telefon, tableta, camera foto sau alte dispozitive cu ecran de tip “touch” sau digital, care pot beneficia de protectie impotriva zgarieturilor sau altor daune. Exista unele companii care realizeaza astfel de folii de protectie chiar si pentru ceasuri.

Dezvoltarea rapida a telefoanelor de tip “smart”, precum si a altor dispozitive cu display-uri de tip “touch” in primul deceniu al secolului al XXI-lea a creat o cerere extraordinara pentru astfel de accesorii. Tehnologia care foloseste uretanul ca materie prima a fost adoptata de la aplicatiile armatei americane, in care uretanul a fost pentru prima data folosit pentru a proteja rotoarele elicopterelor. Mai tarziu, aceeasi tehnologie a fost adoptata pentru dispozitivele electronice folosite in conditii neprielnice sau in operatiunile de teren, ajungand sa fie folosite astazi pentru telefoane, tablete si aparate foto.

Majoritatea produselor de acest tip necesita o instalare atenta. Unele necesita activarea adezivului prin inmuierea in apa sau intr-o solutie speciala inainte de aplicare, in timp ce altele functioneaza dupa principiul “dezlipeste si aplica”. Fiecare brand are propriile metode si tehnici de aplicare, astfel ca instructiunile de folosire trebuie sa fie citite si urmate atent pentru a asigura o utilizare corecta si pentru a evita deteriorarea aparatului.

Pentru mai multe detalii legate de piese pentru telefoane, dar si alte accesorii accesati http://www.accesoriigsm.ro/piese-telefoane-225 .

Tagged: , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *