Ce este blefaroplastia?

Ce este blefaroplastia?
Odata cu trecerea timpului, corpul uman incepe incetul cu incetul sa prezinte primele semne ale imbatranirii, asa ca atat femeile cat si barbatii incearca sa faca tot ceea ce le sta in putinta pentru a-si ascunde varsta reala.

Tocmai de aceea, o multime de persoane dintre care majoritatea femei, aleg sa isi indrepte atentia spre fel si fel de interventii chirurgicale care sa le ajute sa isi ascunda varsta.

Ei bine, dintre femeile care opteaza pentru interventii chirurgicale pentru a-si ascunde varsta reala, foarte multe doamne opteaza si pentru o opearatie pleoape care mai este cunoscuta si sub denumirea de blefaroplastie.

Aceasta interventie chirurgicala care este cunoscuta sub denumirea de blefaroplastie are atat un rol functional cat si un rol estetic, iar scopul sau este atat acela de a remodela pleoapa superioara cat si pleoapa inferioara.

In urma interventiei de blefaroplastie se va indeparta tesutul excesiv iar muschii vor fi sustinuti, la fel ca si structurile din jur.

In ceea ce priveste persoanele care trebuie sa opteze pentru o interventie chirurgicala asupra pleoapelor trebuie sa amintim persoanele care au un exces de piele deasupra pleoapei superioare.

Atunci cand pielea de la nivelul pleoapei superioare este laxa iar ochii par obositi chiar daca nu sunt, sau atunci cand pleoapele par putin umflate ori atunci cand apar cearcane sau pungi sub ochi, ori atunci cand se observa exces de piele si riduri fine sub ochi, se impune o asemenea operatie a pleoapelor.

Ei bine, persoanele care isi doresc o asemenea interventie chirurgicala cu siguranta vor avea o intalnire cu medicul, intalnire in cadrul careia isi vor exprima clar asteptarile, iar medicul va putea veni si el cu ceva recomandari pentru ca persoanele respective sa fie super multumite de interventia chirurgicala.

Se poate intampla ca pe langa blefaroplastie chirurgul sa le mai propuna persoanelor respective si diferite alte interventii chirurgicale, interventii care sa le ajute sa aiba un aspect cat mai tanar.

In ceea ce priveste operatia, aceasta se va desfasura doar dupa ce pacientului sau pacientei ii va fi administrata o anestezie locala. Si totusi, pentru confortul sau, pacientul sau pacienta va primi si medicamente pe cale orala sau intravenoasa. Anestezia generala se face doar in cazuri selectate.

O interventie chirurgicala asupra pleoapelor de regula dureaza aproximativ 1-2 ore, in functie de genul operatiei. Daca operatia este asociata si cu o alta interventie chirurgicala atunci dureaza cam doua ore. Daca este o operatie simpla de blefaroplastie atunci dureaza cam o ora.

Este foarte posibil ca persoanele care opteaza pentru blefaroplastie, dupa interventia chirurgicala sa simta putin disconfort, insa cu siguranta aceasta senzatie de disconfort va disparea dupa aproximativ 7 – 10 zile.

Asadar, dupa cum se poate observa, persoanele care isi doresc sa isi ascunda varsta reala au posibilitatea acum de a opta pentru diferite interventii chirurgicale care sa le ajute sa arate mult mai tinere.

Printre aceste interventii chirurgicale se numara si blefaroplastia care mai este cunoscuta ca si chirurgia pleoapelor, insa exista si alte interventii utile precum liftingul facial de exemplu.

 

Tagged: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *