Care sunt principalele tipuri de bluze?

0 Shares
0
0
0

Care sunt principalele tipuri de bluze?Bluze femei este sintagma pe care o auzim atunci cand se vorbeste despre diverse articole vestimentare pe care doamnele si domnisoarele din ziua de astazi le poarta.

Bluzele pentru femei reprezinta un tip de articol vestimentar din ce in ce mai uzitat de catre tinerele din ziua de azi, chiar daca s-a indepartat oarecum de semnificatia lui originala.

Termenul de “bluza” se refera cel mai frecvent la un fel de camasa croita pentru doamne si exista cateva tipuri de bluze care au fost la moda de-a lungul anilor.

Bluzele pot varia in ceea ce priveste materialul din care sunt confectionate, gulerul, manecile si chestiunile legate de detaliu. Stiluri diferite de bluze sunt purtate pe intreg cuprinsul mapamondului, oferind nume si obiceiuri traditionale care reflecta cultura si originea acestora.

Bluzele sunt de obicei prelucrate din tesaturi precum bumbac, in, matase si poliester. In plus fata de standardul plierii gulerului, adica gulerul unghiular, mai exista o serie de gulere de bluze printre care: asa-numitul “Peter Pan” rotund, gulerul “Elisabetan” ciufulit, gulerul in stil marinaresc, precum si gulerul mare si plat de tip “fluture”, pentru a numi doar cateva. O bluza poate fi fara maneci sau cu maneci scurte, maneci bufante, maneci de tip “clopot” sau alte maneci de tipuri si lungimi diferite.

Bluzele care sunt prevazute cu nasturi in fata si dotate cu guler si buzunare poarta uneori denumirea de “rochii-camasa” si reprezinta cel mai popular articol vestimentar din garderoba de lucru a multor femei. La inceputul anilor 1990, bluzele de matase supradimensionate si cele de bumbac brodate, ambele au devenit mari trenduri ale modei de atunci.

La sfarsitul anilor 1990, asa-numitele “rochii-camasa” cu maneci de trei sferturi lungime sau cu maneci lungi pana la cot au devenit populare dand aspectul obisnut de maneci suflecate. Micile fermoare au inlocuit nasturii multor asa-zise “rochii-camasa” in timpul anilor 2000, dandu-le acestora un aspect sportiv si totusi inca profesionist.

Pe parcursul anilor 1970 si 1980 bluzele prezentau detalii feminine precum pliuri, funde, volane, nasturi acoperiti si maneci bufante. Bluza “taraneasca” a fost extrem de populara in secolul al XVII-lea la fel ca si in anii 1970.

Aceasta bluza este caracterizata prin manecile lungi sub forma de clopot si decolteul larg. Uneori denumita si “bluza taraneasca mexicana”, acest stil aminteste de curentul hippie al anilor 1970, acel aspect boem. Un alt tip de astfel de bluza este reprezentat de stilul “pirat”, care dispune de drapaj al gulerului, maneci sub forma de clopot, parodiat in sitcomul popular al anilor 1990, Seinfeld.

In China, bluzele traditionale sunt facute din matase si sunt dotate cu un guler “mandarin” mic si drept. Acest stil este, in mod traditional, impodobit cu nastruri de tip “broasca”, care sunt nasturi impletiti fixati printr-o bucla. In India, traditionala bluza “choli” nu are spate si decupata pentru a expune abdomenul. Bluza “choli” este purtata in mod obisnuit cu un sari sau cu o fusta “lehenga”.

Pentru a vedea o gama variata de bluze, camasi, rochii, fuste, costume de baie dar si posete si genti nu ezitati sa accesati http://www.fashionagenda.ro/ .


Alte stiri actuale :

1. Cât de blondă eşti? Vezi ce spune testul!
2. Cum să te îmbraci pentru a arăta mai suplă
3. Stii sa porti corect sosetele? Sfaturi si trucuri pentru un look fashion
4. 10 reguli ale femeilor cu stil. Adopta-le pentru a-ti crea un look unic!
5. Deşertul Sahara a electrizat Bucureştiul prin colecţia “Touareg by Liza Panait”
6. Noi reguli in moda: La ce trenduri renuntam si cu ce le inlocuim in aceasta primavara

0 Shares
You May Also Like