Care sunt diferentele intre unghiile cu gel si cele cu oja semipermanenta?

Care sunt diferentele intre unghiile cu gel si cele cu oja semipermanenta?Sa ai grija de mainile tale si sa ai o manichiura impecabila si de lunga durata este acum posibil!

Uitati de lacul de unghii care se strica dupa doar cateva zile de aplicare, nu mai trebuie sa va faceti griji cu privire la unghiile fragile si care se rup, toate acestea sunt posibile datorita reconstructiei cu gel si manichiurii cu unghii semipermanente. Oja cu gel sau semipermanenta?

De foarte multe ori se poate intampla sa existe confuzie intre aceste doua tehnici stapanite de tehnicienii de unghii profesionisti; avand o oarecare claritate cu privire la cele doua abordari si tratamente diferite va poate ajuta, fara indoiala, sa alegeti manichiura care se potriveste cel mai bine nevoilor tale.

In general, multe persoane prefera sa isi schimbe culoarea ojei de mai multe ori in timpul saptamanii, asortata cu tinuta, machiajul sau starea de spirit din ziua respectiva; altele, doresc sa aiba o manichiura care sa dureze cat mai mult timp, pentru a avea maini ingrijite si fara cusur timp de pana la trei-patru saptamani.  Daca ai de ales intre unghii cu gel si oja semipermanenta, citeste mai jos.

Care este diferenta dintre semipermanent si gel?

Daca te apropii pentru prima data de acest tip de manichiura profesionala a unghiilor, este necesar sa precizezi ca atunci cand vorbesti despre diferenta dintre oja semipermanenta si gel este ca si cum ai vorbi despre diferenta dintre semipermanent si reconstructie.

Reconstructia in gel este un tratament care permite ca unghia sa fie alungita si sa primeasca o noua forma, datorita acestei substante gelatinoase care este intinsa, prelucrata si apoi uscata si fixata prin utilizarea unei lampi UV/LED.

Acest tip de manichiura este deosebit de rezistenta si poate dura pana la 30 de zile, cand va fi necesar sa o slefuiti cu ajutorul unui cutter profesional, daca doriti sa o “indepartati” complet, sau sa efectuati un “refill”, daca doriti sa retusati regenerarea naturala a unghiei.

Diferenta dintre oja cu gel si oja semipermanenta este in esenta aici, aceasta din urma, de fapt, nu va permite sa schimbati nici lungimea, nici forma unghiei, se aplica ca o oja obisnuita pe unghie si apoi se fixeaza intotdeauna printr-o lampa UN/LED; aceasta oja are caracteristica de a-si mentine stralucirea pentru o perioada lunga de timp si dureaza mai mult decat o oja traditionala, aproximativ 2 saptamani, dar mai putin decat reconstructia cu gel; poate fi indepartata rapid, fie prin utilizarea cutterului profesional, fie cu solventi specifici care pot dizolva pigmentul.

Avantaje ale reconstructiei cu gel si ale lacului de unghii semipermanent

Dupa ce am vorbit despre diferenta dintre oja cu gel si cea semipermanenta, sa trecem la analiza argumentelor pro si contra ale uneia si alteia dintre tehnici.

Reconstructia cu gel este, fara indoiala, cea mai potrivita manichiura pentru cele care au unghiile fragile, care au tendinta de a se rupe si pentru cele care sufera de onicofagie, adica de obiceiul de a-si roade unghiile.

Cu toate acestea, este destul de costisitoare si trebuie neaparat realizata si indepartata de un tehnician de unghii cu experienta. In ceea ce priveste diferenta dintre semipermanent si gel, oja semipermanenta este mai ieftina decat reconstructia, dar are o durata de viata mai scurta, in plus, cu ea nu este posibila prelungirea sau schimbarea formei unghiei naturale.

Tagged: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *