Care sunt avantajele unui SRL?

0 Shares
0
0
0

Care-sunt-avantajele-unui-SRLDaca ati inceput sa cititi acest articol inseamna ca va ganditi sa va deschideti o afacere sau oferiti servicii de intermedieri, sau deja aveti o afacere si doriti sa stiti daca informatiile se confirma si ati ales corect tipul de organizare.

Nu vom vorbi foarte mult despre actele de infiintare firma in acest articol ci vom incerca sa va prezentam care sunt avantajele pe care le aveti daca va ganditi sa va deschideti un SRL, mai exact o Societate cu Rapundere Limitata.

Vom considera ca sunteti deja hotarat sa deveniti propriul sef si nu vom aprofunda foarte mult avantajele pe care le implica oportunitatea pentru astfel de actiuni, planuri de viitor sau planuri de afaceri.
Daca sunteti optimisti aveti deja un as in maneca iar mai jos veti gasi si unele sfaturi pe care putine persoane le dau viitorilor asociati ai unui SRL.

SRL-ul este foarte usor de infiintat. Costurile sunt in medie de 500 de lei, reprezentand taxele platite la Oficiul de la Registrul Comertului. In ceea ce priveste desfiintarea unui SRL acesta este foarte greu de dizolvat. Costurile sunt foarte mari si procedurile pentru radiere sunt foarte complicate. Daca dorit sa fiti cunoscut drept patron pentru propriul ego este bine sa va mai analizati optiunile.

Un SRL cu activitate este usor de intretinut si facem referire in acest sens la faptul ca in general sunt doar cheltuieli administrative ce tin de contabilitate si salarii (daca aveti angajati desigur). Daca doriti sa inchideti activitatea din cauza ca planurile nu au rezultatele pe care le-ati preconizat, veti avea o serie de cheltuieli suplimentare.

Aveti posibilitatea de a suspenda activitatea pentru firma si platiti anumite taxe la Oficiul de la registrul Comertului, sau puteti depune in continuare declaratii la ANAF pe 0, apeland la ajutorul unui contabil care sa faca aceste documente, ce vor avea un pret mai redus, dar vor fi tot contra cost.

Va recomandam sa acordati atentie actelor, registrelor si procedurilor care ar trebui indeplinite dupa ce aveti deja firma. Sistemul din Romania este bazat pe amenzi si nu pe prevenire si dupa o anumita perioada de functionare veti uita ce anume ati facut si ce ati omis si in eventualitatea unui control nu puteti dovedi ca ati indeplinit procedurile legale.

Este esential sa aveti un contabil. Daca veti avea o legatura de durata lunga cu un contabil veti vedea ca sfaturile acestuia va vor ajuta sa scapati de foarte multe cheltuieli pe care le-ati putea plati statului din cauza neatentiei.

Tineti cont si de faptul ca acesti contabili nu sunt ca vinul, sa devina mai buni pe masura ce timpul trece. Un contabil trebuie sa fie la curent cu noutatile si cu modificarile legislative care fac din meseria de contabil o adevarata aventura.

Prin urmare, este bine sa alegeti cu atentie contabilul cu care veti lucra, va recomandam sa puneti intrebari si sa fiti atenti la detaliile pe care acesta le include in raspunsuri, si sa nu va orientati doar in functie de tariful solicitat.

Daca aveti ca scop sa obtineti un profit, sau sa dati un plus de valoare firmei pe care o administrati, atunci scopul contabilului este sa se asigure ca nu veti avea de pierdut din cauza deciziilor gresite.

0 Shares
You May Also Like