Care sunt avantajele sapelor autonivelante?

Care sunt avantajele sapelor autonivelante?
Cand vine vorba despre amenajari interioare, majoritatea persoanelor se gandesc la design, la aspectul final pe care il va avea casa noastra.

In realitate acest domeniu este mult mai vast si cuprinde totalitatea operatiunilor de constructii executate pana la darea in exploatare a locuintei. vom vorbi asadar despre tencuieli, placari cu lemn, gresie, faianta, montare marmura, travertin sau granit, montare tamplarie, vopsitorii si chiar turnare sape.

Cat de mult conteaza turnarea unei sape intr-o constructie? Acest aspect ce tine de amenajari interioare este deosebit de important deoarece el este cel ce stabileste planeitatea stratului suport pentru viitoare aplicatii de materiale. Din acest punct de vedere foarte multe persoane pe care le putem numi ca fiind novice in acest domeniu gresesc si aplica orice tip de sapa in locuintele lor, crezand ca acest lucru le poate scuti de eventuale probleme.

Din nefericire lucrurile nu stau tocmai asa. Haideti sa facem cu totii un exercitiu de imaginatie si sa vizualizam cu ochii mintii ce s-ar intampla daca o locuinta ar avea anumite probleme cu infiltratiile sub un strat de gresie existenta.

Judecand cu mintea unui constructor profesionist, acest lucru inseamna indepartarea stratului de acoperire existent (gresie), vizualizarea starii sapei si in eventualitatea descoperirii unei sape de proasta calitate, indepartarea acesteia pana la atingerea unui strat suport sanatos, in speta betonul curat (eventual sablat si suflat cu aer comprimat).

Dealtfel sapa este cea care stabileste planeitatea stratului suport. Ea este cea care, turnata intr-o anumita grosime de strat poate face rectificari ale suportului atunci cand acesta prezinta goluri, gauri sau fisuri. Datorita caracterului autonivelant al anumitor tipuri de sape ele nu vor mai avea nevoie de rectificari ulterioare, ceea ce poate reduce destul de mult costurile de executie.

In plus, acelasi caracter autonivelant ne poate salva atunci cand aplicam spre exemplu rasini epoxidice de acoperire, cele care datorita vascozitatii destul de reduse au proprietatea de a urma intocmai traseul impus de stratul suport. Acest lucru inseamna ca in cazul in care suportul prezinta denivelari sau goluri, acestea vor deveni mult mai vizibile in cazul aplicarii unei vopsitorii epoxidice, oricat de bune din punct de vedere calitativ ar fi ea.

Fireste ca planeitatea este importanta chiar si atunci cand vine vorba despre montarea parchetului sau a placilor ceramice, acestea putand suferi incidente destul de grave in cazul in care sapa prezinta goluri, sau nu este corect turnata. Segregarile sunt pericole permanente la care orice firma de constructii care pune in opera aceste materiale.

Din aceste puncte de vedere sapele armate si cele autonivelante sunt cele mai bune materiale ce pot fi folosite pentru rezultate optime. In final insa fiecare foloseste ce produs considera ca ii este necesar. Mai ieftin sau mai scump, fireste ca si acesta este un criteriu de selectie de care trebuie sa tinem cont.

Este foarte important sa acordam Cezarului ce este al Cezarului. Munca de constructor nu este una tocmai facila, iar importanta ei este de necontestat. Firmele serioase de contructii si amenajari interioare precum Avangart.orgĀ  pun la bataie cele mai bune solutii de punereĀ  in opera a materialelor in constructii.

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *