Asigura-i casei tale un microclimat potrivit folosind centrale termice

centrale termiceCasa nelocuita are cele mai mari sanse sa se deterioreze in timp, spun specialistii in constructii. Automat sepune intrebarea “de ce?”. Analizand putin aceasta afirmatie, ajungem sa constientizam care sunt de fapt adevaratele motive ce conduc catre o astfel de ipoteza si toate par ca duc catre unul si acelasi lucru si anume catre asigurarea unui microclimat in interiorul unei constructii, cu ajutorul unei centrale termice, chiar si in situatia in care aceasta este nelocuita. Acest microclimat se poate realiza cel mai bine prin doua variante: locuirea casei respective de catre o persoana, sau mai multe, care sa asigure o mentenanta potrivita, sau, in cazul in care nu dorim sa inchiriem apartamentul, dotarea acestuia cu o centrala termica ce poate reduce semnificativ raportul dintre timp si uzura.

Foarte multi proprietari de case sau apartamente in care nu locuieste nimeni se plang de faptul ca in fapt constructia tinde sa se deterioreze mult mai rapid asa decat in cazul in care cineva ar locui in cadrul incintei. De aceea poate, majoritatea dintre ei aleg ca solutie de compromis inchirierea imobilelor, alegand din doua rele raul cel mai mic. Daca punem in balanta prejudiciile aduse de catre un chirias prin uzura normala a cladirii, a centralei termice si a instalatiilor propriu-zise, si ideea ca o casa sa nu fie incalzita si nici insufletita de catre o persoana, in mod clar prima solutie pare a fi cea mai la indemana. Aceasta deoarece un chirias ar putea in mod normal sa se ocupe in timp util de orice defectiune, iar instalatiile si centrala termica ar trebui sa functioneze astfel incat umiditatea si frigul sa nu mai constituie un factot favorizant deteriorarii constructiei in sine.

In momentul in care o casa nu gazduieste pe nimeni ea va avea in mod normal tendinta de a se raci. Diferentele de temperatura dintre mediul interior si cel exterior pot conduce deseori catre aparitia umezelii, a condensului, despre care se stie ca au efecte din cele mai nefavorabile asupra constructiilor. Se poate ajunge astfel, in ipoteza neasigurarii unui microclimat prin centrale termice, la exfolieri ale tencuielii, caderea acesteia, sau la aparitia mucegaiului, aspecte ce vor trebui remediate in mod constant. Pentru a face aceste reparatii va fi necesara investitia periodica a proprietarilor in material de constructii cu proprietati deosebite, investitii care insa nu vor fi amortizate aproape niciodata, in ipoteza in care casa va ramane pustie.

Si atunci, care este solutia pentru a reduce gradul de deteriorare al unei case? Este relativ simplu. Decat bani investiti in reparatii, mai bine cu aceeasi bani pot fi achizitionate centrale termice care sa produca un microclimat potrivit si care sa asigure gradul de umiditate in parametri normali. Mai apoi, trebuie luat in calcul faptul ca cineva trebuie sa se ocupe in mod permanent, constant de orice defectiune a casei, pentru ca aceasta sa nu conduca catre un sir nesfarsit de defectiuni.

Daca sunteti in cautarea unei centrale termice, care sa va protejeze casa atat in cazul in care aceasta este nelocuita, dar si in ipoteza convietuirii a unui grup de persoane in acea locuinta, site-ul www.shop-einstal.ro va asteapta cu cele mai bune preturi la centrale termice. Acelasi lucru il veti regasi si in gama de instalatii, pompe si hidrofoare, pentru fiecare utilizator in parte si pentru orice tip de situatie intalnita.

Tagged: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *