Cele mai bune momente in care sa oferi flori

Sunt mai multe momente in care serviciile de livrare flori iti devin cel mai bun prieten. Iata cateva dintre aceste momente in care e frumos din partea ta sa oferi flori.

Aveti un partener de munca de care iti place? PoateĀ  ca-ti place fata din cartier si ai nevoie de un spargator de gheata pentru a ucide tacerea. Trimiteti-le un buchet si o nota simpla, transmitand mesajul tau despre cat de frumoasa arata si o cereti-I sa iasa la o cafea. Nu va nega. Aveti incredere in mine.

Barbatii cred ca florile mor, nu fac nimic cand sunt in viata, sunt scumpe si sunt un cliseu. Barbatii stiu ca femeile, in general, iubesc florile, dar barbatii cred, de asemenea, ca femeilor pe care le cunosc personal nu le plac florile. Femeile pe care le cunosc sunt exceptia de la regula.

Cred ca este sigur sa spunem ca majoritatea femeilor citesc acest post. Femeile citesc ca sa-si dea seama cum sa-i faca pe barbati din viata lor sa trimita flori.

Iata ce este de facut. Barbatii considera de cele mai multe ori ca a da banii pe flori este o cheluiala inutila insa nu este adevarat. Pentru ei pare a fi suficient ca se intalnesc cu iubita in pat sau ca ofera o cina romantica. Ce faci cu florile? Acesta este modul in care gandesc oamenii, in cea mai mare parte.

  1. Florile il fac pe cel care le ofera. Actul de daruire a florilor genereaza un zambet real (spre deosebire de un zambet fals, care pare frumos) mai des decat alte daruri cu costuri similare, potrivit cercetarii lui Jeannette Haviliand-Jones, psiholog la Universitatea Rutgers. Si barbatii sunt conditionati sa reactioneze foarte pozitiv la un zambet real.
  2. Oamenii cred ca esti mai destep daca esti un tip care da flori. Asta e corect. Trimiti florile la persoane importante? Stiinta spune ca oamenii te vor percepe ca avand inteligenta emotionala mai mare decat colegii tai. Pasul urmator: incepe sa oferi flori in reteaua de contacte a altor persoane, deoarece si ele vor fi impresionate.
  3. Vei fi un manager mai bun. Barbatii dau flori la serviciu. Nu toate buchetele inseamna te iubesc. Unele buchete inseamna: “Fa-ti proiectul la timp si suntem prieteni”. Dati flori in timpul crizelor, deoarece florile si plantele la locul de munca cresc productivitatea.

Nancy Etcoff, psiholog evolutionist la Harvard, (care spunea parerile radicale despre frumusetea feminina la conferinta Ted) spune ca floarea ii face pe oameni mai fericiti.

Ea a descoperit ca daca vedeti o vaza de flori dimineata, aveti mai multa atentie toata ziua si mai putin stres si anxietate la locul de munca. Deci nu trimiteti nu doar flori prietenei ci si colegelor sau echipei. Trimite-ti flori chiar si singura.

Ne place sa dam flori. In fiecare cultura, in fiecare tara si in fiecare generatie, am facut intotdeauna asa ceva, inca din clipa in care oamenii de stiinta pot vedea. In timp ce civilizatiile antice s-ar putea sa nu fi fost atat de preocupate de aniversari si sarbatori, au inceputĀ  sa cultive culturi de flori cu mii de ani in urma.

Tagged: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *