8 uleiuri esenţiale care nu trebuie să lipsească din nicio casă

În zilele noastre, există o varietate atât de mare de uleiuri esențiale disponibile și oamenii aleg din ce în ce mai mult să-și parfumeze casele folosind difuzoare de uleiuri esențiale, mai degrabă decât spray-uri de cameră, care pot fi adesea foarte toxice. Uleiurile esențiale sunt, de asemenea, folosite pentru a remedia problemele de somn sau pentru a ameliora simptomele de răceală, probleme de respiraţie sau probleme ale sinusurilor.

Ne-am gândit să vă oferim primele 8 uleiuri esențiale pe care le considerăm indispensabile pentru casele voastre.

1. Ulei esenţial de lavandă

Lavanda este un ulei destul de popular și este cunoscută pentru că este relaxantă și calmantă. Are multe proprietăți uimitoare și poate, de asemenea, să vă liniștească atunci când sunteţi stresaţi sau când nu puteţi adormi.

2. Ulei esenţial de eucalipt

Uleiul esențial de eucalipt este antimicrobian și este un adaos minunat la orice rețetă pentru curăţenie. De asemenea, este folosit ca medicament și poate fi difuzat în aer pentru probleme respiratorii, cum ar fi sinusurile inflamate sau blocate.

3. Ulei esenţial de lămâie

Lămâia este cel mai bun antiseptic natural. Nu numai că va scoate murdăria de pe vase și suprafețe, dar dacă aveţi gâtul congestionat, va avea grijă și de asta.

4. Ulei esenţial de mentă

Menta poate fi folosită pentru a ajuta la ameliorarea stării de greață, la creșterea energiei și la ameliorarea durerilor de cap.

5. Ulei esenţial de tămâie

Tămâia este un ulei destul de scump, dar are multe beneficii uimitoare, în special în ceea ce privește tulburările emoționale, cum ar fi stresul sau depresia și, de asemenea, se știe că ameliorează durerile de cap. De asemenea, este grozav dacă este adăugat în baie împreună cu levănțică și săruri, pentru o experiență super relaxantă.

6. Ulei esenţial de arbore de ceai

Uleiul esențial de arbore de ceai este o necesitate în orice casă, deoarece are atât de multe scopuri și beneficii multiple. Proprietățile sale purificatoare și distrugătoare de germeni îl fac un plus puternic pentru curățenia casei. Și proprietățile sale de calmare a pielii fac minuni asupra erupțiilor cutanate și petelor.

7. Ulei esenţial de oregano

Oregano nu este cel mai popular atunci când vine vorba de uleiuri esențiale de utilizat acasă, deoarece oamenii nu sunt de obicei conștienți de proprietățile sale antibacteriene puternice. Deși poate avea un miros puternic care să vă amintească de o salată sau o pizza grecească, este grozav pentru a vă ajuta corpul să lupte împotriva bolilor.

8. Ulei esenţial de portocală sălbatică

Deși probabil că aţi dori să utilizaţi portocala sălbatică numai pentru mirosul său uimitor, veţi fi încântați să descoperiți că are o mulțime de alte proprietăți grozave. Este antibacterian, antiinflamator, sedativ și poate fi folosit şi pentru tulburări digestive.

Indiferent dacă vreţi să folosiţi uleiuri esenţiale doar pentru miros sau pentru un boost de energie, pentru relaxare sau pentru anumite probleme de sănătate, este important să utilizaţi doar uleiuri pure, de calitate. Vă recomandăm uleiuri esentiale doTERRA, pe care le puteţi cumpăra individual, sau sub formă de kituri ce conţin mai multe arome, cele mai apreciate şi utilizate în orice casă, pentru sănătatea şi bunăstarea întregii familii. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *