Totul despre mierea de manuka

Va prezentam in acest articol totul despre miere de manuka. In unele studii este numita pur si simplu miere manuka iar in altele se vorbeste mult mai poetic de ea insa ce e sigur e faptul ca aceasta miere are numeroase proprietati.

In mod specific, cercetarile au aratat ca mierea manuka cu o activitate antibacteriana ridicata este eficienta in inhibarea cresterii bacteriilor daunatoare orale precum P. gingivalis si A. actinomycetemcomitans.

Un studiu a examinat efectele mestecarii sau pe cele ale clatirii gurii cu miere de manuka si au constatat reducerea placii si a gingivitei.

Mierea a fost facuta din miere de manuka si asemanatoare cu o bomboana de miere normala. Dupa cele trei mese zilnice, participantii au fost instruiti sa mestece sau sa tina in gura dropsurile timp de 10 minute sau sa mestece o guma fara zahar.

Grupul care a folosit miere a aratat o reducere semnificativa a placii si sangerari gingivale, comparativ cu cei care au mestecat guma fara zaha/

Ideea consumului de miere pentru o buna stare de sanatate orala poate parea contraintuitiva, dupa cum probabil ti s-a spus ca consumarea prea multor dulciuri poate duce la carii.

Cu toate acestea, spre deosebire de bomboane si zahar rafinat, efectele antibacteriene puternice ale mierii de manuka  fac putin probabil sa contribuie la cariile sau infectiile dentare.

Cercetarile arata ca mierea de manuka inhiba cresterea bacteriilor daunatoare pe cale orala care pot provoca gingivita si cariile dentare. Spre deosebire de zaharul rafinat, nu s-a demonstrat ca provoaca carii dentare.

Daca suferiti de o durere in gat, mierea de manuka poate ajuta la o ameliorare. Proprietatile sale antivirale si antibacteriene pot reduce inflamatia si ataca bacteriile care cauzeaza durere.

Nu numai ca mierea de manuka ataca bacteriile daunatoare, ci acopera si captuseala interioara a gatului pentru un efect linistitor.

Un studiu recent efectuat la pacientii supusi tratamentului chimioterapeutic pentru cancerul capului si gatului a observat efectele consumului de miere de manuka asupra Streptococcus mutans, un tip de bacterii responsabile pentru dureri in gat. Interesant, cercetatorii au descoperit o scadere semnificativa in Streptococcus mutans dupa ce au consumat miere de manuka.

Mai mult decat atat, mierea de manuka scade bacteriile daunatoare orale care cauzeaza mucozitati, un efect secundar comun al radiatiilor si al chimioterapiei. Mucozitatile au ca rezultat inflamatia si ulceratiile dureroase ale membranelor mucoase care acopera esofagul si tractul digestiv.

De ceva timp, diferite tipuri de miere au fost prezentate ca supresoare naturale de tuse. De fapt, un studiu a constatat ca mierea a fost la fel de eficace ca un inhibitor comun al tusei. Desi mierea manuka nu a fost utilizata in acest studiu, este posibil sa fie la fel de eficienta si la suprimarea tusei.

Manuka  poate ajuta la tratarea durerilor de gat. Cercetarile arata ca ataca bacteriile care cauzeaza durere, in special la pacientii supusi chimioterapiei sau radiatiilor.

Ulcerele de stomac sunt una dintre cele mai frecvente boli care afecteaza oamenii. Sunt rani care se formeaza pe captuseala stomacului, provocand dureri de stomac, greata si balonare.

H. pylori este un tip comun de bacterii care este responsabil pentru majoritatea ulcerelor gastrice.

 

Tagged: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *