Cele mai comune probleme ale gazduirii partajate

Cei mai multi proprietari de site-uri sau de bloguri, in cazul in care isi doresc un pachet de web hosting la un pret atractiv, cu siguranta isi indreapta atentia spre gazduire web ieftina de la Gazduire Enterprise.

Atunci cand discutam despre gazduire partajata, discutam despre spatiul inchiriat pe un server, care gazduieste alte sute sau mii de site-uri.

De foarte multe ori, proprietarii de site-uri web aleg sa isi indrepte atentia spre un server VPS sau spre un pachet de gazduire dedicata datorita problemelor gazduirii partajate. In cele ce urmeaza in acest articol vom vedea care sunt cele mai des intalnite probleme ale acestui tip de hosting.

De precizat este faptul ca de cele mai multe ori, problemele in cazul acestui tip de gazduire web apar datorita neajunsurilor si datorita dezavantajelor.

Fiabilitatea scazuta a gazduirii partajate poate reprezenta o prima astfe de problema. Din punct de vedere al fiabilitatii, cele mai putin fiabile sunt pachetele de shared hosting, pentru ca exista sute sau mii de site-uri care impart resursele aceluiasi server.

De precizat aici este faptul ca in cazul in care un singur site intampina anumite probleme, este posibil ca si celelelalte site-uri sa aiba de suferit din aceasta cauza.

O a doua problema cu care se pot confrunta toti cei care opteaza pentru un pachet de shared hosting este legat de viteza de incarcare a site-ului.

De regula, shared hostingul este considerat a fi cel mai lent tip de hosting, iar motivul deja il cunoaste toata lumea, si anume faptul ca pe un server sunt gazduite sute sau mii de site-uri. Atunci cand anumite site-uri de pe server au un trafic mare, celelalte site-uri sau bloguri au de suferit, pentru ca site-urile cu trafic mare consuma mai multe resurse decat cele alocate.

Viteza de incarcare a site-ului este foarte importanta, mai ales daca discutam despre site-ul oficial al unei firme. Se spune ca exista clienti care parasesc anumite site-uri de pe care au de gand sa isi cumpere produse, datorita incarcarii lente a site-ului.

Viteza lenta de incarcare a site-ului poate avea un impact neplacut chiar si asupra SEO, in conditiile in care toate motoarele de cautare pun accent pe viteza de incarcare a site-urilor.

O alta problema cu care se confrunta cei care opteaza pentru un pachet de gazduire partajata este reprezentat de flexibilitatea redusa. Mai exact, proprietarul unui site nu are control asupra software-ului si nici asupra sistemului de operare instalat.

Asadar, acestea sunt cele mai comune probleme ale pachetelor de gazduire web. Cei care detin un blog personal pe care posteaza articole saptamanal, sau cateva articole pe luna, cu siguranta nu sunt interesati sa schimbe web hostingul.

In schimb, cei care detin un business, cu siguranta se gandesc serios sa opteze pentru un server VPS sau pentru un pachet de gazduire dedicata atunci cand observa ca site-ul lor se incarca foarte greu.

De precizat este faptul ca toti cei care au nevoie de un pachet de gazduire web, ar fi indicat sa opteze pentru serviciile unei firme renumite pe piata.

Tagged: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *