Sfaturi pentru curatarea panourilor solare

Top Solar iti ofera toate sugestiile necesare pentru momentul in care te decizi sa iti cureti panourile solare. Sunt foarte multe persoane care considera ca este inutil sa faca asta pentru ca oricum panourile sunt curatate de ploaie, insa realitatea este ca atunci cand panourile sunt acoperite de excremente este mai greu sa fie curatate doar de actiunea ploii si se impun solutii mai specifice.

Pentru mai multe detalii si informatii despre unul din cele mai bune pachete care include panouri solare existent in prezent pe piata, click aici.

Daca esti interesat sa iti cureti panourile singur acasa probabil ca ai deja tot ce iti trebuie. In cele mai multe cazuri, nu va implica decat un furtun, poate un detergent si eventual un burete. Curatatul panourilor ar putea fi util si in zonele predispuse la seceta, deoarece, in esenta, ceea ce faci cu furtunul este acelasi lucru pe care l-ar face ploaia daca ai mai multa in zona ta.

Exista modalitati de a determina daca panourile solare au nevoie de curatare inainte de a incepe. Unul dintre acestea este inspectia fizica a panourilor pentru resturi, murdarie, ingrasaminte pentru pasari etc.

In al doilea rand este utilizarea unui sistem de monitorizare care te avertizeaza asupra performantei si eficientei panourilor solare. Acest lucru te poate avertiza asupra oricarei necesitati de intretinere a sistemului tau, indiferent daca este mecanica, electrica sau doar de curatare.

Ce sa folosesti pentru a curata panourile solare?

Daca esti interesat de curatarea panourilor solare rezidentiale pe cont propriu, exista o varietate de produse pe care le poti utiliza pentru a le curata. Dar mai intai de toate ar trebui sa faci altceva.

Consultati-te cu instalatorii si furnizorii tai de energie solara pentru a determina daca exista informatii despre curatarea panoului solar, recomandari si lucruri pe care trebuie a le faci sau nu atunci cand vine vorba de curatarea sistemului.

Cea mai eficienta modalitate de curatare a panourilor solare este cu un furtun si o galeata de apa cu sapun. In esenta, in acelasi mod in care iti speli masina acasa. Deoarece nu vrei sa zgarii panourile in nici un fel, este mai bine sa utilizezi doar apa si un burete neabraziv pentru a aplica apa cu sapun.

Retine ca nu trebuie sa folosesti nici un tip de pulverizator de apa de inalta presiune atunci cand speli panourile solare. Un atasament de inalta presiune poate deteriora panourile solare.

Daca folosesti altceva decat doar apa – mai ales pentru a scapa de excrementele de pasari, asigurati-te ca ceea ce utilizezi este moale si bland. Buretii sunt produse excelente pentru curatarea panourilor solare, deoarece nu vor zgaria.

Daca decizi sa utilizezi un pic de sapun pe burete, foloseste ceva cu care  poti curata vasele. Detergentii pentru spalatorie si alte substante chimice mai puternice pot interactiona negativ cu panourile solare. Aminteste-ti ca apa curata functioneaza cel mai bine in 99% din cazuri.

Retineti ca panourile solare pot fi extrem de fierbinti atunci cand soarele bate pe ele. Cel mai bine este sa alegi o zi rece si innorata pentru a curata panourile. Nu numai pentru a te proteja de arsuri, dar daca incerci sa curatati panourile solare atunci cand este extrem de fierbinte, apa  pe care o pui pe panouri se va evapora rapid si poate lasa un reziduu  care poate afecta eficienta acestora.

Tagged: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *