Oferă preparate tradiționale familiei tale în ziua de Paști

Pâine și pasca de Paște, carnea de miel sau ied sunt printre acele feluri de mâncare care oferă cu adevărat un deliciu culinar, mai mult chiar decât ouăle de Paște, în această zi sfântă de sărbătoare.

La majoritatea meselor de Paști există tendința de a lua brunch-uri fine și de a savura în general mâncarea bună. În același timp, cu greu te poți gândi la faptul că există nu tradiții creștine în spatele ei: învierea lui Hristos este sărbătorită în Duminica Paștelui. Din aceasta, s-au dezvoltat tradiții culinare care sunt acum populare cu mult dincolo de cercurile religioase și ale căror feluri de mâncare au devenit de mult timp clasice.

Vinerea Mare este inițial o zi de post, motiv pentru care în multe locuri oamenii s-au abținut să consume produse din carne, în schimb, servesc pește. În mod tradițional, pregătirile pentru Paști încep în Sâmbăta Mare, pentru a fi cât mai proaspete la masa festivă. Aceste pregătiri includ coacerea acelei pâine speciale ce poartă numele de pască.

Clasicele mâncărurilor din carne de Paște includ carnea fragedă de oaie și mielul . Și ca finisaj dulce, se servesc diverse prăjituri preparate de gospodine, dar și nelipsita pasca cu brânză și stafide. Totuși, în multe case aceasta se lasă pe mâna experților de la Boromir, care o oferă spre vânzare în această perioadă specială din an.

Pâinea și pasca de Paști

Pasca este nelipsită de la această sărbătoare și poate fi asemănată cu un desert. Aceasta conține, de exemplu, stafide, fructe confiate, zahăr sau miere și bineînțeles, brânză. Multe dintre aceste specialități au mai mult caracterul unui tort decât al unei pâini.

Pasca este pregătită dintr-un aluat de drojdie cu fructe confiate, care este împletită și coaptă într-o formă specifică sărbătorii, având uneori semnul crucii pe ea. Aceasta este luată de credincioși la biserică la slujba de Înviere pentru a fi binecuvântată.

Miel și oaie

Carnea de ied și miel care vine pe piață la Paște provine de obicei de la animale tinere care erau hrănite exclusiv cu lapte și fân. Această carne este mai fragedă și mai specială în gust decât cea a animalelor care au petrecut vara pe pășuni.

Această carne tânără își desfășoară cel mai bine gustul atunci când este gătită pe os. Dar mielul și iedul oferă, de asemenea, posibilitatea de a crea un meniu tipic de Paște atunci când sunt preparate fără oase. O versiune originală cu o notă mediteraneană este, de exemplu, un  picior de miel gătit împreună cu legume verzi, prezente din belșug în această perioadă a anului.

Dacă în cazul fripturii de miel sau ied nu ai la dispoziție un loc de unde să o cumperi gata făcută, poate doar la mama ta acasă, căci doar tu îți cunoști gusturile culinare și ești cel mai în măsură să gătește pe gustul întregii familii, atunci când este vorba despre pască, lucrurile stau diferit.

Iar Boromir Market are grijă să îți aducă acest preparat tradițional, realizat din ingrediente naturale, pe masa de Paști, an după an.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *