Modalitati eficiente de incalzire a locuintei

Modalitati eficiente de incalzire a locuinteiDaca doriti sa va incalziti locuinta alegand varianta unei centrale termice ar trebui sa stiti exact ce produs alegeti pentru o eficienta mai mare si costuri scazute.

Exista mai multe tipuri de centrale clasificate in functie de combustibilul folosit: centrala termica pe lemne cu gazeificare,centrala cu gaz sau centrala electrica.

Daca locuiti intr-o zona in care nu aveti accesul la gaz metan,centrala termica cu gazeificare este solutia potrivita.Acest tip de centrala functioneaza cu combustibil solid,lemne iar principiul pe care se bazeaza este cel al gazeificarii.

Lemnele folosite la alimentarea centralei trebuie sa fie foarte bine uscate iar arderea este curata fara emisii de gaze poluante.Avantajele unei astfel de centrale sunt mari si in cazul in care aveti o casa dotata cu multe camere ,spatioasa si doriti costuri scazute la incalzirea ei.Singura grija pe care o aveti este aprovizionarea cu  lemne pe  toata perioada rece.Acest tip de centrala este economic si ecologic.Datorita costului scazut al combustibilului folosit,lemnul,acest tip de centrala este varianta cea mai buna din punct de vedere financiar.

A doua varianta pe care o puteti alege este centrala termica cu gaz.

Aceasta este des folosita si are de asemenea avantaje dar si dezavantaje.

Acest tip de centrala se poate intrebuinta pentru mai multe tipuri de instalatii de incalzire,incalzirea se poate face prin pardoseala sau se pot folosi panouri radiante ,este compacta si avanseaza rapi din punct de vedere al tehnologiei.Dezavantajele sunt pretul in crestere la combustibilul folosit si faptul ca se plateste si curentul folosit.
Centrala pe curent electric este o varianta ecologica dar este costisitoare.

Acest tip de centrala are nevoie la instalare de racorduri speciale,fiind complicata din punct de vedere al tehnologiei iar facturile depasesc costurile celorlalte tipuri de centrale.

O varianta ecologica si noua pe piata romaneasca o reprezinta centralele bazate pe energie solara.

O astfel de centrala functioneaza pe baza energiei termice captata din energia solara.

Aceasta are la baza un sistem complex de functionare si poate folosi impreuna cu alte sisteme de incazire deja
instalate,centrala termica pe lemne,centrala cu incalzire electrica sau centrala pe gaz.Acest tip de centrala care foloseste energia solara are avantajul de a fi foarte avantajoasa pe timp de vara si de a nu polua.Costurile marite ale instalarii acestui tip de centrala se recupereaza de-a lungul anilor.

Alte tipuri de centrale sunt cele care folosesc ca si combustibil lichid motorina sau gazul petrol lichefiat .

Centrala pe motorina,costul acestui tip de combustibil este redus dar aceste centrale au dimensiuni mari si ocupa un spatiu semnificativ.De asemenea necesita revizii dese,sistem special de alimentare si stocare si cos de fum dimensionat corespunzator.Un astfel de tip de centrala este indicat imobilelor cu o suprafata foarte mare.

Daca doriti sa folositi pentru incalzirea locuintei ceva economic iar criteriul de baza este costul lunar cat mai mic al incalzirii va  recomand centrala pe lemne cu gazeificare.Este economica,durabila ,robusta si ofera siguranta la utilizare.

Acest tip de centrala il puteti gasi in magazinul online Epinvest.

Epinvest va pune la dispozitie o gama larga de centrale termice dar si echipamente utilaje constructii precum si o echipa de specialisti care va vor indruma in alegerea produsului potrivit.


Alte stiri actuale :

1. Certificatul energetic al clădirilor, obligatoriu din 19 iulie la vânzare sau închiriere
2. Ajutoarele pentru încălzire, până la 240 lei pe lună pentru familiile şi persoanele cu venituri mici
3. Sistemele alternative de încălzire a locuinţei scad puternic facturile, dar sunt neglijate din cauza investiţiei iniţiale
4. FMI ne măreşte din nou taxele. Cât vor plăti românii pentru afacerile derulate acasă, pentru chirii şi contribuţii sociale
5. Guvernul anunta ajutoare la incalzire – Cine vor fi beneficiarii si cati bani primesc (Video)

Tagged: , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *