La ce sunt bune incarcatoarele wireless?

La ce sunt bune incarcatoarele wireless?Dar exista si alte avantaje pentru incarcarea fara fir a iPhone-ului, care nu sunt atat de evidente. Si exista si un mare dezavantaj – unul care are potentialul de a provoca daune majore Pamantului.

“Contra” despre incarcarea fara fir a iPhone-ului

Incarcarea fara fir cauzeaza daune mediului

Sa ajungem mai intai la acest dezavantaj, pentru ca este important. Placile de incarcare fara fir sunt ineficiente. In functie de designul lor si de cat de precis plasati dispozitivul pe suportul de incarcare, randamentul functioneaza de la 30 la 80 la suta.

Adica, chiar si intr-o configuratie ideala, 20% din puterea utilizata pentru incarcarea dispozitivului poate fi irosita. Eficienta se imbunatateste tot timpul, dar este si mai rau pentru incarcarea cu putere redusa (cum ar fi telefoanele) decat pentru incarcarea de mare putere (masini electrice), unde eficienta se apropie de cea a unei conexiuni prin cablu.

Pentru fiecare dispozitiv individual, asta nu este cu adevarat o afacere mare. Dar Apple vinde 10 iPhone pe secunda. Aceasta inseamna ca in curand placutele de incarcare fara fir vor deveni omniprezente si ca pierderile de energie vor fi inmultite cu zeci de milioane de utilizatori in cativa ani.  Si asta e veste rea pentru climat.

Phil Schiller de la Apple a anuntat in 2017 ca Apple lucreaza pentru a “imbunatati experienta de incarcare fara fir”, dar nu a mentionat eficienta. In schimb, el sa concentrat asupra capacitatii de incarcare optima a mai multor dispozitive pe aceeasi mata si le-a vorbit cu iPhone pentru a afisa nivelurile de incarcare pe ecranul de blocare. Efectul de incarcare va fi cu siguranta o prioritate, totusi, probabil ca Apple va imbunatati lucrurile pentru intreaga industrie. Intrati aici pentru cele mai bune incarcatoare wireless.

Nu puteti sa mutati iPhone-ul

Celalalt contraargument de incarcare fara fir este ca este mult mai greu sa folositi telefonul in timp ce se incarca. Cu un fir, poti sa te misti pana la capatul firului. Cu incarcarea fara fir, iPhone-ul trebuie sa ramana pe covor. Este bine daca ascultati doar muzica, dar o durere pentru orice altceva. Chiar si trimiterea unui SMS este mai greu daca nu puteti alege telefonul pana la tip.

Pe de alta parte, oamenii vor trece prin mai putine cabluri atunci cand incarcarea iPhone wireless devine norma. Purtarea si ruperea cablurilor vor fi reduse la aproape nimic. Odata ce ati conectat incarcatorul “wireless” AirPower cu firul sau, ati terminat. Nu exista nicio conectare si deconectare constanta pentru a impiedica conexiunea dintre cablul dvs. de iluminare si conectorul. Trebuie sa conteze pentru ceva, sustenabilitate.

Convenabilitate, mai ales cand se incarca mai multe dispozitive

Cel mai mare avantaj al incarcarii fara fir este comoditatea. Este posibil sa nu faca prea multa diferenta pentru un telefon, dar cand toate accesoriile tale sunt activate cu placuta de incarcare, lucrurile devin mult mai interesante. Apple spune ca viitoarele AirPod-uri vor avea la dispozitie un dispozitiv AirPower, astfel incat sa le puteti arunca in tampon. Pencilul Apple are nevoie disperata de incarcare fara fir. Metoda curenta (metoda intentionata) este doar o gluma.

Tagged: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *