La ce se folosesc nivelele laser rotative?

La ce se folosesc nivelele laser rotative?
Daca va suna cunoscuta expresia de nivele laser rotative dar nu prea aveti cunostinte despre ceea ce inseamna, mai jos o sa va prezint cateva detalii despre acestea, si o sa va si prezint un model de nivel de laser rotativ.

Pentru aceasta prezentare am ales Nivela laser rotativa NL 300. Aceasta este un instrument versatil si este utilizata in scopul lucrarilor din interiorul cladirilor, dar si in spatiile deschise datorita senzorului.

Acest instrument este destinat utilizarii in constructiile generale, si emite fasciculul rosu de lumina in trei planuri, si anume in plan inclinat, in plan orizontal si in plan vertical. Printre punctele sale forte se numara rezistenta la conditiile meteo nefavorabile, durabilitatea dar si bateriile eficiente care ofera posibilitatea de utilizare prelungita a acestuia.

Acest echipament este unul user friendly, care detine si telecomanda, ceea ce permite manevrarea acestuia si de la distanta cu ajutorul telecomenzii.

Nivela rotativa NL 300 este un echipament cu o gama larga de activitati si anume: se poate lucra cu ea afara, in aer liber la o distanta maxima de 500 de metri diametru si permite sau imbunatateste procesul de nivelare si de precizie.

In cazul lucrului in plan inclinat, fasciculul laser poate fi inclinat in una dintre directiile + sau – 8%. Citirea diferentei de nivel se face de catre un singur operator cu ajutorul unui senzor laser sau o mira.

Pachetul unui astfel de nivele laser rotative este unul complet si anume, pe langa nivela laser pachetul contine si un senzor laser, baterii, telecomanda, suport de fixare pe mira, incarcator.

Acest tip de nivela functioneaza atat in conditii meteo favorabile cat si in cele mai grele si mai urate conditii deoarece capul rotativ care este si cea mai importanta componenta beneficiaza de protectie suplimentara importriva socurilor mecanice la care este posibil sa fie supus.

Ca si o idee, echipamentul beneficiaza de standardul IP66, ceea ce permite utilizarea acestuia fie pe ploaie, fie pe vant si praf, acestea fiind conditii normale pe santier.

Ca si date tehnice pe care acest echipament le detine va pot spune ca datorita standardului IP66 beneficiaza de protectie impotriva prafului si a stropilor de apa, domeniul de masurare cu receptor fiind de 500 de metri. Alimentarea cu curent se face prin intermediul bateriilor reincarcabile iar precizia nivelarii este de + sau – 1 mm.

Dimensiunile sale ar fi urmatoarele: 160 mm lungime, 160 mm latime, 186 mm inaltime iar greutatea sa ajunge la 3 kg.

Ca informatii suplimentare se mai poate spune ca fasciculul de lumina este rosu iar perioada de garantie este de 24 de luni atat in cazul persoanelor fizice cat si in cazul persoanelor juridice.

Setul de livrare este dotat cu senzor laser, telecomanda, baterii, ochelari de protectie, raft de perete si cutie de transport.

Acest tip de echipaement este perfect de utilizat atat in cazul unei fabrici de exemplu unde conditiile meteo sunt favorabile, dar si pe santiere unde, se poate ca aceste conditii sa nu fie favorabile, dar echipamentul se poate utiliza la capacitate maxima datorita faptului este realizat conform standardului IP66.

Tagged: , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *