Ingrijirea persoanelor invarsta

Ingrijirea persoanelor invarstaPersoanele invarsta, au nevoie la fel ca si copiii de o persoana adulta care sa ii ingrijeasca, de o persoana care sa le ofere atentie, care sa le pregateasca mancarea, de o persoana care sa faca o multime de lucruri pentru ei.

Exista o multime de persoane invarsta care au avut un stil de viata perfect, un stil de viata in care s-au descurcat fara a cere ajutorul cuiva. Cu siguranta aceste persoane chiar si la batranete, vor face tot posibilul sa se descurce singure si sa duca o viata lipsita de griji.

Exista si situatii in care persoanele invarsta au pe cineva aproape, un membru al familiei care le ofera mancare, medicamente, asistenta si tot ceea ce este necesar, asa ca pot duce o viata lipsita de griji.

Alti batranei nu sunt atat de norocosi si nu au pe nimeni aproape, asa ca trebuie sa opteze pentru una din doua solutii, astfel ca fie opteaza pentru angajarea unui ingrijitor la domiciliu, fie se cazeaza intr-un camin de batrani.

Prima varianta poate fi una foarte buna, mai ales daca batraneii gasesc persoana potrivita, care sa le ofere mancare, care sa fie alaturi de ei, care sa le aduca zi de zi medicamentele, care sa ii spele si care sa ii schimbe.

Este extrem de important insa ca persoanele care isi iau angajamentul ca se ocupa de ingrijirea batranilor, sa ajunga zi de zi la timp la locuinta acestora, pentru ca in caz contrar persoanele in varsta pot pierde cu usurinta increderea intr-un ingrijitor daca ajung tarziu sau nu respecta termenele convenite. Spre deosebire de tinerii barbati si femei, multi oameni in varsta nu au rabdarea sa pastreze increderea in cineva care continua sa-si indeplineasca promisiunile.

Plus de asta, exista cazuri in care o persoana mai in varsta ar avea sansa sa se ingrijeasca singura atunci cand ingrijitorul nu ajunge la timp.

Totodata, datorita intarzierii ingrijitorului, persoana invarsta poate incerca sa mearga singura la toaleta sau poate incerca sa faca alte lucruri, si poate cadea pe gresie sau pe parchet, ori poate pati cine stie ce.

In aceste conditii, cel mai indicat ar fi ca seniorii sa se cazeze intr-un camin de batrani, iar acolo nu vor mai avea o astfel de problema. Intr-un camin de batrani exista personal calificat la orice ora din zi sau din noapte, asa ca batraneii au mereu pe cineva aproape.

Mai mult decat atat, conditiile de trai dintr-un camin de batrani sunt foarte bune, iar acestora cu siguranta nu le lipseste nici mancarea, nici medicamentele, nici compania. Practic, seniorilor cazati la camin nu le lipseste nimic.

Acestia pot desfasura fel si fel de activitati care sa ii ajute sa se recreeze. Pot deasemenea sa socializeze cu alte persoane de aceiasi varsta si pot lega prietenii.

Deci, dupa cum se poate vedea, pentru un batranel, cea mai buna solutie pentru a duce o viata lipsita de griji si pentru a avea o batranete normala, este aceea de a se caza intr-un camin de batrani.

Tagged: , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *