Identificarea echilibrului interior prin sedinte de psihoterapie

Identificarea echilibrului interior prin sedinte de psihoterapie

Fiinta umana este un adevarat conglomerat de trairi, stari, emotii si sentimente. Modalitatile in care aceste elemente sunt gestionate in mod particular determina dezvoltarea programatica a anumitor comportamente.

In functie de experientele pe care le avem de-a lungul anilor invatam cum sa reactionam la diversi stimuli sau factori perturbatori, cum sa reactionam atunci cand suntem pozitionati in contexte diverse.

Fiindca mentinerea relatiilor interumane poate reprezenta o adevarata provocare pentru persoanele care au experimentat anumite traume in copilarie, integrarea lor in mediile sociale poate reprezenta o adevarata provocare daca nu primesc ajutor de specialitate.

Viitorii adulti sunt cei care trebuie sa transmita generatiilor urmatoare valorile si cultura simbolica a unei societati. Prin urmare, deficientele lor emotionale (daca acestea exista) trebuie tratate cu intreaga responsabilitate de catre psiholog Cluj adulti, specialistul care ajuta la imbunatatirea activa a starii de spirit.

Vizitele la psiholog ar trebui asociate cu terapia prin vorbire. Practic, prin intermediul discutiilor de ambele parti pacientul ajunge sa constientizeze fie propriile greseli, fie sa treaca de anumite evenimente care l-au marcat.

Chiar daca esti adult, psihoterapia iti poate fi de mare folos daca te confrunti cu stari de anxietate, tulburari, deficiente in relationare sau pierderea controlului asupra propriei vieti. Iti prezentam in continuare cateva avantaje specifice de care poti si tu beneficia daca apelezi la timp la serviciile unui psiholog.

Greutati in integrarea la locul de munca sau managementul deficitar al conflictelor? Psihoterapia te ajuta!

Orice problema are propriile etape de formare. Modul in care noi ca si indivizi o tratam si incercam sa identificam solutii se realizeaza in tandem cu o serie de factori: amprenta copilariei, exemplele de oameni din jurul nostru, nuanta de timp pe care suntem dispusi sa o acordam identificarii unui raspuns la problematica pe care o intampinam.

Mare parte a problemelor varstei adulte sunt generate de spectrul profesional (loc de munca, nivel de cariera) si familial (gasirea unui partener de viata sau chiar probleme in relatie). Desi ambele paliere trebuie mentinute la un nivel optim, ca intr-o balanta, anumite esecuri dintr-o parte determina oamenii sa se aprofundeze in celalalt sector.

Abandonarea problemelor nu echivaleaza cu rezolvarea acestora si din acest motiv, multe persoane apeleaza la sfaturile unui psiholog pentru a rezolva anumite inconsecvente vechi, cangrenate de timp. Cu ajutorul discutiilor de la psiholog si tu poti depasi vechile ganduri care te framanta.

Fie ca ai trecut prin niste evenimente care te-au marcat sau pur si simplu nu stii cum sa gestionezi relatiile cu ceilalti, un specialist psiholog licentiat te va ajuta sa te redescoperi pe tine si in acelasi timp, sa te raportezi dintr-o alta perspectiva la cei care te inconjoara.

Viata este extrem de frumoasa daca stii cum sa echilibrezi propriile trairi si sentimente. Inhibarea acestora nu face decat sa ascunda in profunzime nevoile si emotiile tale.

Suportul din partea unui psiholog vine sa se suprapuna activ pe 3 niveluri de terapie si anume, o diseminare a sferei de probleme, identificarea unor rezolvari personalizate ale acestora si implicit, monitorizarea implementarii acestor solutii la nivel empiric. Nu mai astepta, programeaza-te chiar acum la o discutie cu psihologul tau!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *