Decorarea unui apartament de Craciun

0 Shares
0
0
0

Decorarea unui apartament de Craciun
De Craciun, fiecare familie isi manifesta bucuria si prin decorarea casei sau apartamentului in care locuieste si isi primeste oaspetii. Nu lasati niciodata aparenta lipsa a spatiului din apartament, sa va impiedice sau sa va faca sa deveniti sceptic la ideea de a-l decora.

Chiar daca locuiti intr-un apartament de tip studio sau intr-unul cu un singur dormitor, toata lumea se poate bucura de spiritul festivitatilor si de aceea nu trebuie sa renuntati la decoratii de Craciun, chiar daca nu sunt foarte multe asa cum ati putea aranja pentru o casa cu suprafata mai mare.

Primul pas ar fi sa va ganditi daca in apartamentul dumneavoastra exista suficient spatiu pentru amplasarea si montarea unui brad de Craciun. Pentru aceasta puteti face masuratori minime, care va vor lamuri cu siguranta.

Multa lume opteaza pentru un simplu bradut de masa, in timp ce altii au locuri deja bine stabilite pentru instalarea unui brad de dimensiuni mari. Incercati sa investiti intr-un copac artificial, pentru ca acesta de obicei necesita o mentenanta mult mai mica, nu trebuie curatat, iar daca este anti-inflamabil, scapati si de grija ca puteti provoca un incendiu.

Totodata, il puteti re-folosi pe o perioada mai lunga de ani, spre deosebire de unul natural care o data taiat, isi pastreaza prospetimea pentru un timp foarte scurt.

O alta idee ar fi reciclarea decoratiunilor ce nu se mai potrivesc. Puteti intreba diferiti prieteni sau membri ai familiei daca doresc sa le ia sau le puteti depozita intr-un spatiu special pentru asa ceva, bineinteles daca il aveti la dispozitie.

In acelasi timp, daca alegeti sa donati din obiectele decorative mai vechi si sa cumparati altele noi, in momentul cand veti merge in vizita la prietenii carora le-ati dat decoratiunile, veti avea placuta surpriza sa le vedeti casele decorate cu acestea.

Un sfat important este sa incercati sa folositi suprafata peretilor din apartament cat mai mult posibil. Cei ce detin o casa intotdeauna vor decora si peretii exteriori, cu instalatii de iluminat, ghirlande de brad sau artificiale, flori si globulete.

Fiind in apartament, incercati sa folositi peretii din perimetrul interior, puteti agata ghirlandele la colturi si sa le desfasurati pe lungimea peretelui, la orizontala sau le puteti lasa usor aplecate in forma de X, la capetele opuse in diagonala ale colturilor peretelui.

Pe acestea puteti atasa si instalatii de iluminat si globulete, avand grija sa le supravegheati si sa le stingeti daca plecati de acasa sau atunci cand dormiti.

•    Daca aveti un balcon spatios, il puteti folosi in avantajul dumneavoastra si puteti instala lumini si ghirlande pe balustrade.
•    Asigurati-va ca dispuneti de prelungitoare electrice rezistente si destul de lungi, pentru ca prizele din apartament in acest caz, nu mai constituie o solutie.
•    Incurajati-va copiii sa faca desene cu tema sarbatorii de Craciun si le puteti agata cu incredere in casa, in mod aleator pe ziduri, pe frigider sau pe usile camerelor.

Puteti decora cu succes si masuta de cafea sau masa principala din sufragerie, unde obisnuiti sa va primiti oaspetii.

Decoratiunile alese in acest caz pot fi mici globulete, clopotei, ghirlande, coronite de brad si lumanari mirositoare. Puteti lua in considerare si amplasarea unei piese principale decorative, sub forma unei coronite de Craciun de dimensiuni mai mari.

0 Shares
You May Also Like