Cum se face depozitarea marfurilor?

Cum se face depozitarea marfurilor?
Depozitarea marfurilor si stocarea lor se face utilizand rafturi si este strans legata de procesele pentru transport iar activitatile de extractie si de prelucrare pentru materiile prime si pentru semifabricate se desfasoara in general in diverse localitati care sunt situate la distante anume.

Depozitarea marfurilor e echivalenta cu transportul in timp al acestora dar nu si in spatiu. Aceasta constituie o componenta importanta pentru distribuita marfurilor si necesitatea de depozitare si durata sa sunt determinate de conditii naturale care sunt considerate economice precum si alte considerente.

Depozitarea a fost considerata o activitate care era necesara dar care genera costuri iar din punct de vedere conceptual s-a modificat substantial in timpul secolului XX si a ajuns ca in secolul XXI sa fie un obiectiv ideal pentru depozitare. Reducerea continuta a stocurilor pentru marfuri care nu sunt in miscare pana in momentul in care se realizeaza miscari cvasi continue este de dorit. Scopul final este inlaturarea nevoii de depozitare din orice punct al retelei chiar si dintre unitatile de productie si clienti.

Depozitarea marfii se modifica pe viitor sub influentele mutatiilor din domeniul relatiei cu furnizorii si pana la distributie si productie. Amploarea schimbarilor care au loc in domeniul depozitarii ca depinde in acest secol si de capacitatea de inovare din managementul logistic pentru a creste eficienta activitatilor si nivelului pentru servirea clientilor.

Rolul sau dezvoltarea depozitelor pentru marfuri ar trebui sa fie aprofundate tinand cont si de nevoile actuale sau de viitor ale economiei din tara, pornind si de la concluziile unei analize ample si foarte exigente pentru reteaua de depozite care exista impreuna cu aplicarea rezultatelor pozitive.

Aspectul acesta a fost descoperit mult mai tarziu. In anii 80 a inceput sa se indrepte atentia catre imbunatatirea configuratiei pentru depozit si a tehnicilor pentru manipularea marfurilor. Depozitul pentru distributie este un spatiu sau un punct de stocare ce se implementeaza in drumul unui produs care pleaca de la producatori spre utilizatorii finali denumiti si beneficiari.

Tinand cont de forma de proprietate depozitele pot sa fie ale producatorului, ale comertului cu amanuntul, ale comertului en gros sa ale unor mandatari. In sens mai restrans spatiile pentru vanzare din comertul cu amanuntul nu vor apartine depozitelor pentru distributie pentru ca structural sau nu, e exista o legatura clara cu logistica.

Rolul foarte important pe care il au depozitele de distributie rezulta de obicei din mai multe considerente. Intreprinderile sunt dotate cu depozite si au o mult mai mare capacitate de disponibilitate pentru produse intr-un anumit loc si la un anumit moment, depozitele de distributie sunt amplasate in mod corespunzator si diminueaza timpul pentru livrare.

Transportul in cantitati mai mari sunt mult mai ieftine decat cele mici si expedierea in cantitate mare se va face pe dinstante mai mari: producator depozit pentru distributie, iar expedierea se poate face pe cantitati mai mici si se poate limita la distante mai mici.

Sunt mai multe functii ale depozitului de distributie. Functiile pentru miscare si anume cea de primire a produselor sau descarcare, pastrare sau manipulare, comisionare sau formarea unor comenzi si cele de expeditie.

Tagged: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *