Cotele financiare ale Samsung, in crestere in acest an

cotele-financiare-samsung-in-crestere-in-acest-anValoarea la bursa a companiei Samsung a crescut foarte mult in anul 2016, ajungand in luna Septembrie sa inregistreze un nou record, cu o crestere de peste 30 de procente. Pentru reparatii Samsung executate de profesionisti, intra pe Service-Gsm.ro.

Acest lucru a facut ca gigantul din Asia sa ajunga la o valoare de peste 210 miliarde de dolari. Compania Apple valoreaza mai bine de 500 de miliarde, deci de 2 ori mai mult.

Cheia acestor cresteri in ceea ce priveste ambele companii, o reprezinta vanzarile de smartphone, ambele livrand in fiecare trimestru mai multe device-uri decat orice alt producator la nivel global, potrivit celor de la International Data Corp (IDC).

In trimestrul 2 al acestui an de exemplu, Samsung a vandut mai mult de 70 de milioane de smartphone-uri, in toata lumea. Apple s-a clasat pe locul 2 din acest punct de vedere, cu doar 40.4 milioane de unitati.

Pentru cei de la Samsung, a existat o crestere de productie in fiecare an, de 4-4.5 milioane de unitati sau 5.4%, dar pentru cei de la Apple productia a scazut, ceea ce inseamna ca Apple nu mai vinde cat vindea inainte. Potrivit comScore, Apple detine inca suprematia in Statele Unite, daca vorbim despre utilizatorii de smartphone, dar dupa cum merg lucrurile, s-ar putea sa o piarda si acolo.

In Iunie 2016, conform al unui raport comScore, mai mult de 43% dintre smartphone-urile folosite in Statele Unite, erau unele produse de Apple. Desi acest numar reprezenta o descrestere fata de anul precedent, acesta insemna totusi o crestere a share-urilor, daca luam ca borna anul 2013.

Samsung a avut un share mai mic de useri din Statele Unite, cu un procent putin peste 29%, dar cresterea lor a fost mult mai mare si mai stabila. A existat un plus procentual de 5.5 puncte, un numar in crestere al utilizatorilor care sunt dispusi sa faca trecerea de la Apple la Samsung, cumparandu-si un device al celor din urma, in urmatoarea perioada de timp.

Asta s-ar traduce printr-o crestere a share-urilor de 23%. eMarketer estimeaza ca 43.5% dintre utilizatorii de smartphone din acest an, sunt utilizatorii unor device-uri Apple, aproximativ cu un procent mai mult decat in anul 2014. eMarketer nu face aceste estimari pe producator, ci urmarind folosirea sistemelor de operare de pe smartphone-uri: Apple folosind iOS (un sistem proprietar), iar device-urile Samsung folosind Android (sistemul de operare al celor de la Google).

Astfel, peste 52% dintre device-urile folosite in acest an (2016), sunt device-uri ce folosesc sistemul de operare Android (deci nu sunt unele produse de Apple). In ciuda acestei cresteri relativ mici in share la nivelul Statelor Unite (dar si in Marea Britanie), compania Apple a raportat o scadere a vanzarilor generale de iPhone in acest an, scadere ce a cauzat si o valoare mai mica la bursa.

In aceasta saptamana, Target a anuntat ca vanzarile Apple din magazine sunt in descrestere, fapt ce cauzeaza in continuare devalorizarea rapida a actiunilor Apple la bursa. S-ar putea ca acest lucru sa se schimbe insa, o data cu intrarea masiva pe piata a recentului lansat iPhone 7.

Tagged: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *