Cei mai scumpi brazi de Craciun din lume

0 Shares
0
0
0

Cei mai scumpi brazi de Craciun din lume
Bradul este un simbol al craciunului, iar acest lucru nu putea fi trecut cu vederea de bijutieri si designeri. Vom vorbi in acest articol de extravaganta, stil si multi bani in ceea ce priveste brazii de Craciun. Vom vedea ce iese atunci cand se intalnesc bugetul permisiv si imaginatia.

In 2012, la Paris, cu ocazia implinirii a o suta de ani de la lansarea domului Galeriilor Lafayette din Paris, a fost concput un brad cu o inaltime de 21 de metri. A fost impodobit cu ormanent in forma de diamant si incununat cu un candelabru cu diametrul de 9 metri.

Desigur, pietrele Swarowki nu puteau lipsi. Bradul a fost impodobit si cu de astfel de bijuterii. Valoarea bradului nu a fost dezvaluita, dar suntem cu totii de acord ca asa ceva costa o avere.

Pe locul doi, se claseaza un concept diferit de brad artificial. Este vorba de cel mai scump brad din istoria Londrei. Forma sa este una atipica si a fost impodobit cu 200 de sticlute din cristal de Baccarat lucrate manual si umplute cu cel mai scump cognac din lume.

Acum vom merge in Italia, iar gazda noastra va fi orasul Milano. Mai precis, Domul din Milano. Impodobit cu 100.000 de lumanari electrice si cu ornamente unicat create de una din cele mai mari case de bijuterii din lume, a fost cu siguranta un succes. Casa de bijuterii care a creat ormamentele si a expus bradul este nimeni alta decat Tiffani & Co.

Acum vom vorbi de un brad micut, de numai 1,5 metri dar care valoreaza jumatate de milion de dolari. Bradul a fost confectionat din aur galben de 18 k si impodobit cu bijuterii de 250 de carate.

Ca o cireasa pe tort, bradul, care nu era oricum destul de valoros, a fost incununat cu o stea detasabila incrustata cu un diamant de 4.52 k. Steaua este detasabila pentru ca proprietarul bradului sa o poata purta.

Craciunul este sarbatorit si in tari care nu sunt predominant crestine. Asa ajungem sa vorbim de al cincilea cel mai scump brad din lume in Singapore. Desigur, si in acest caz vorbim de un design rafinat, incrustat cu mii de diamante, cu o greutate foarte mare, de nu mai putin de 3000 de kg si impodobit cu aproape 500 de lumnite. Bradul avea 6 metri inaltime si pana in 2007 a fost al doilea cel mai scump brad din lume.

Acum sa vedem dovada faptului ca esentele tari se tin in sticlute mici. In Japonia, o alta tara indepartata, un brad de numai 35 de cm inaltime se aseaza pe locul 6. Bradul este confectionat din trandafiri si incrustat cu 408 diamante. Pe langa acest bradut, cumparatorul a primit si un ursulet care purta la gat un medalion batut cu briliante.

Vom ramane tot in Japonia pentru a aminti de bradul bijutierului Ginza Tanaka. Acesta a reusit sa faca un brad cu 50 de ornamente care reprezinta cate un personaj Disney pentru a comemora 111 ani de la nasterea lui Walt Disney. Bijutierul a mai creat si alti brazi, tot din aur masiv, dar cu preturi mai mici decat acesta.

0 Shares
You May Also Like