Ce trebuie sa stii inainte de a-ti pune un aparat dentar?

Ce trebuie sa stii inainte de a-ti pune un aparat dentar?
Aflarea vestii ca trebuie sa porti un aparat dentar ar putea fi destul de descurajanta. Dar sa porti un aparat dentar nu este ceva infricosator. Cu ajutorul informatiilor si sfaturilor corecte, purtarea aparatului dentar poate fi la fel de simpla ca o plimbare in parc.

Dintii strambi pot fi o problema reala, indiferent de varsta pe care o ai sau de starea in care se afla cavitatea ta orala. Cea mai mare problema este stima de sine, deoarece rareori dintii strambi sunt considerati a fi frumosi. Chiar daca un pacient are o igiena orala excelenta, acest lucru nu ii va impiedica pe unii oameni sa faca judecati negative despre el in cazul in care acesta nu are, totusi, dinti drepti.

Acesta este unul dintre principalele motive pentru care medicii stomatologi tin sub vedere dezvoltarea dintilor copiilor. De indata ce dintii permanenti incep sa apara, cresterea si formarea lor trebuie tinuta sub control, pentru a se asigura ca ei se vor dezvolta corect si sanatos. In cazul in care se observa ca dintii devin strambi, copilaria este perioada propice pentru aplicarea masurilor de corectare.

Atunci cand cavitatea orala este in crestere, tesuturile ei sunt mai maleabile si mai flexibile decat cele ale cavitatii orale a unui adult. Ortodontii din Romania sustin ca este mai bine ca un copil care are dintii strambi sa poarte aparat dentar Bucuresti cand este inca in crestere, inainte de adolescenta, pentru ca atunci este mult mai usor sa se corecteze pozitia dintilor.

Cu toate acestea, in ziua de azi, si adultii pot purta aparate dentare cu lejeritate, bucurandu-se ulterior de o dantura perfecta. Iata ce alte lucruri trebuie sa stii despre aparatele dentare:

Aparatul dentar nu este doar pentru cei care au dinti strambi.

Desi acesta este unul dintre principalele motive pentru care pacientii poarta un astfel de dispozitiv, aparatul dentar realizeaza mult mai mult. Daca ai dureri maxilare, probleme cu sangerarea gingiilor, bruxism, muscatura incorecta sau daca nu iti poti scoate limba in afara dintilor, atunci s-ar putea sa ai nevoie de un aparat dentar.

Cele mai multe consultatii sunt gratuite.

Partea buna cand ajungi la ortodont este ca prima consultatie este, de obicei, gratuita. Poti merge la mai multi ortodonti pana sa il gasesti pe cel care ti se pare potrivit, fara sa platesti un ban.

Acest lucru este important pentru ca tratamentul ortodontic este destul de costisitor. Pe langa faptul ca vei da o suma importanta de bani pe aparatul dentar, vei fi nevoit sa cheltuiesti bani si in fiecare luna, cand vei ajunge la ortodont pentru a-ti face ajustarile necesare.

Aparatul dentar invizibil nu este chiar pentru oricine.

Desigur, fiecare pacient isi doreste sa poarte un aparat dentar cat mai putin vizibil. Cu toate acestea, nu toti pacientii sunt compatibili cu aparatele ortodontice invizibile. Acest fapt poate fi dificil sau descurajant pentru unii, in special pentru adulti, dar trebuie luate in considerare rezultatele finale.

De multe ori, aparatele dentare metalice sunt cele mai potrivite si cele mai eficiente pentru a obtine dinti drepti si frumosi.

Tagged: , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *