Ce ingrediente sunt necesare pentru cozonac?

0 Shares
0
0
0

Ce ingrediente sunt necesare pentru cozonac?Cozonacul este unul dintre deserturile care nu lipseste niciodata de pe mesele romanilor de sarbatori. Ne place atat de mult cozonacul, incat am ajuns sa-l consideram un desert traditional romanesc.

Exista in prezent o multime de retete de cozonac, iar gospodinele aleg sa le puna in practica atunci cand timpul le permite acest lucru. in continuate veti descoperi care sunt ingredientele unei retete de cozonac.

Ingrediente cozonac:

  • 2 kilograme de faina.
  • 500 de mililitri de ulei.
  • 600 de grame de zahar tos.
  • 1 litru de lapte integral.
  • 6 oua.
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 1 lingurita de sare.
  • 100 de grame de drojdie de bere proaspata.
  • 200 de grame de stafide.
  • ½ coaja de lamaie, si sucul de la o lamaie.
  • 1 fiola de esenta de rom.

In ceea ce priveste umplutura cozonacului, sunt necesare urmatoarele ingrediente: 200 de grame de stafide, 150 de grame de zahar, 1 plic de zahar vanilat, 600 de grame de nuca, 1 fiola de esenta de rom, ½ coaja de lamaie si 200 de grame de rahat. In afara acestor ingrediente, ai nevoie de putin unt pentru a unge tava, si doua oua si putin lapte pentru a unge cozonacii.

Aluatul cozonacului

Pune uleiul si laptele la incalzit in cratite diferite. In lapte vei adauga vanilia, zaharul, dar si jumatate din coaja rasa de lamaie, in timp ce jumatatea cealalta se poate pune in nuca.

Cand ingredientele sunt caldute, se dau deoparte. Apoi trebuie cernuta faina si pusa in vasul de framantat. Dupa aceea se face maiaua: prima data are loc faramitarea drojdiei, se adauga putin lapte caldut si putina faina. Se amesteca aceste ingrediente si se asteapta sa se raceasca.

Dupa aceea, peste faina se adauga maiaua, se toarna laptele, se adauga cele 200 de grame de stafide si ouale, si incepe procesul de framantare. Treptat, se adauga ulei caldut. Apoi, se mai adauga si faina pana in momentul in care aluatul devine elastic.

Se stoarce o lamaie si se adauga alaturi de esenta de rom. Dupa aceea, peretii vasului de framantare trebuiesc unsi cu ulei. Apoi se acopera vasul cu aluat si se asteapta in jur de 1-2 ore ca aluatul sa dospeasca (timpul poate fi si mai scurt, in functie de cum dospeste aluatul).

Umplutura

Pentru a se rumeni usor, miezul de nuca poate fi adaugat la cuptor aproximativ 5 – 10 minute, dupa care trebuie maruntit. Apoi, se adauga celelalte ingrediente (zahar, vanilie, stafide, esenta de rom si coaja rasa de lamaie).

La final, se tapeteaza tavile cu unt si cu faina. Apoi, cu mainile unse se iau doua bucati mari de coca (aluat) si se intind pe blatul care este uns cu ulei. Fiecare bucata se intinde bine,iar pe rand trebuie adaugata o lingura de umplutura. Apoi, cele doua suluri umplute se ruleaza si se impletesc. Se pun cozonacii in tavi si se mai lasa putin timp la crescut.

Intre timp, cuptorul trebuie incalzit, iar apoi se baga doua tavi la cuptor (160 – 180 grade). In primele 20 de minute, nu se deschide usa cuptorului. Pentru verificarea cozonacilor, se foloseste o tepusa de lemn pentru frigarui sau o scobitoare. Cand sunt copti, cozonacii sunt scosi din cuptor si din tava.

Asadar, nu este cea mai simpla misiune aceea de a face cozonaci de casa, si cu siguanta necesita timp si multe ingrediente. Din acest motiv, o vizita pe https://www.boromirmarket.ro/ reprezinta cea mai buna solutie cand aveti pofta de cozonac.

Puteti alege de la Boromir Market unul din sortimentele de cozonaci Boromir, cum ar fi cozonacul Royal cu caramel sau cozonacul Royal cu ciocolata de exemplu. Economisiti si bani, si timp, alegand cozonac Royal Boromir, indiferent ca il preferati cu ciocolata sau caramel.

0 Shares
You May Also Like