Ce este procedura de implant dentar?

Ce este procedura de implant dentar?In ultimii ani, din ce in ce mai multe persoane care aveau unul sau mai multi dinti lipsa au optat pentru un implant dentar Cluj, dat fiind faptul ca aceasta era singura lor posibilitate de a mai avea o dantura perfecta.

Deoarece numarul persoanelor care opteaza pentru implanturi dentare este intr-o continua crestere, in continuare vom discuta putin despre aceste implanturi dentare.

Exista practic doua tipuri de implanturi dentare: cele care stau pe partea superioara a maxilarului, dar sub gingii, si cele care se potrivesc in maxilar, similar cu radacina unui dinte natural. Fiecare tip de implant dentar ofera suport solid, nonmobil pentru inlocuirea dintilor, care actioneaza si se simt ca dintii naturali. Deoarece ambele tipuri sunt atasate la nivelul maxilarului, ele pot oferi avantaje distincte fata de metodele traditionale de inlocuire a dintilor lipsa.

De obicei, atunci cand cineva isi pierde un dinte, se efectueaza o punte conventionala pentru a inlocui dintele lipsa. O punte conventionala necesita ca dintii sanatosi de pe ambele parti ale spatiului sa fie taiati si incoronati pentru a sustine podul.

Cu toate acestea, atunci cand dintii de pe ambele parti ale spatiului sunt in stare buna de sanatate, poate fi utilizat un implant. Implantul este cel mai conservator mijloc de inlocuire a dintelui lipsa, deoarece dintii sanatosi adiacenti nu trebuie utilizati pentru a sprijini inlocuirea dintelui.

Cat dureaza tratamentul?

Timpul de tratament de la plasarea implanturilor pana la restaurarea finala poate dura trei pana la 12 luni. Timpul de vindecare este determinat individual si de tipul de implant utilizat.

Cum poate cineva sa beneficieze de implanturi dentare?

Implanturile dentare pot face multe lucruri pentru a va imbunatati aspectul, sanatatea orala si sanatatea generala. Implanturile pot:

  • Sa va restaureze functiile corecte de mestecat, permitandu-va sa va bucurati de alimentele care inainte erau prea greu de manevrat, iar in acest fel va veti putea bucura chiar si de imbunatatirea nutritiei.
  • Sa va ofere posibilitatea sa va simtiti increzatori ca dintii inlocuiti nu se misca sau se desfac.
  • Sa inlocuiasca dintii lipsa cu aspectul, simtul si functia dintilor naturali fara a fi nevoie sa fie realizata taierea dintilor sanatosi din imediata apropiere.

Cine este eligibil pentru implanturile dentare?

In general, aproape oricine este suficient de sanatos pentru a se supune unei extractii de dinti de rutina sau unei interventii chirurgicale orale este probabil capabil sa primeasca un implant. De asemenea, va trebui sa aveti o densitate osoasa adecvata la locul implantului propus.

Un medic dentist poate face o evaluare atenta a istoricului dumneavoastra de sanatate pentru a determina daca puteti fi considerat a fi candidatul perfect la un astfel de tratament. Desi varsta nu este un factor, anumite afectiuni cronice, precum si consumul de alcool si tutun si nu in ultimul rand dorguri pot contribui la prevenirea oricaror beneficiari ale tratamentului implantului dentar.

Implanturile dentare ofera unele dintre cele mai bune rezultate de restaurare posibile in stomatologia moderna. Este extrem de important sa consultati medicul dentist pentru a vedea daca veti beneficia de utilizarea implanturilor dentare.

Tagged: , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *