Cand a aparut primul smartphone?

Cand a aparut primul smartphone?Smartphone-ul este fara doar si poate, cel mai important dispozitiv din viata fiecarei persoane la momentul de fata. Nici nu incape indoiala in ceea ce priveste faptul ca noi oamenii, am ajuns dependenti de aceste dispozitive.

Folosim un telefon Blaupunkt, un smartphone Samsung sau Apple, Sony sau Huawei, sau un dispozitiv al oricarui alt brand, in foarte multe scopuri. De exemplu, folosim dispozitivele in cele mai simple scopuri, si anume pentru a comunica.

Putem sa folosim insa un smartphone pentru a afla cele mai noi stiri din mediul online. Practic, imediat ce s-a produs un eveniment, putem afla cele mai noi informatii direct de pe smartphone.

Vrem sa mergem la restaurant pentru a servi cina? Nimic mai simplu, putem cauta restaurantele din oras, putem citi meniurile online, iar apoi putem face rezervare direct de pe smartphone.

De-asemena, putem sa folosim telefoanele mobile inteligente pentru a face cumparaturi online, pentru a face plati online, si nu numai.

Putem sa folosim smartphone-ul pentru a ajunge de fiecare data la destinatie, atunci cand calatorim si nu cunoastem adresa. Putem sa folosim smartphone-ul pentru a face asadar foarte multe lucruri interesante.

Ei bine, dar ati avut curiozitatea vreodata, care a fost primul smartphone lansat? Sau al doilea? V-ati interesat vreodata de unde a pornit toata aceasta nebunie? Veti descoperi in randurile care urmeaza, informatii forte interesante despre aparitia acestor dispozitive.

O scurta trecere in revista istorica a telefoanelor inteligente sau a smartphone-urilor

1983: Motorola creeaza in acest an un telefon mobil care a dat deja indicii cu privire la ceea ce smartphone-uri ar putea fi in viitor. La fel de important de mentionat este faptul ca dispozitiuvl respectov ar fi putut stoca pana la 30 de numere de contact, si avea o baterie care dura 1 ora.

1993: BellSouth lanseaza “Simon Personal Communicator” telefon, care avea caracteristici importante precum calendar, note, calculator, e-mail si … a avut un ecran tactil! Acesta este considerat primul smartphone din istorie, si 1993 anul in care smartphone-ul a fost inventat.

1996: Motorola lanseaza un nou telefon care da importanta design-ului si imaginii acestuia. Era mai mica si mai usor in comparatie cu concurentii sai.

1998: Nokia 6160, cel mai bine vandut telefon al anilor 90, este gata de vanzare. Era foarte usor si mic. In acesti ani, marile branduri de pe piata de la momentul respectiv au construit modele care devin mai mici si cu caracteristici diferite. Antenele au disparut si au aparut capacele.

2002: Compania Blackberry pune cu siguranta pe piata primul smartphone. Dispozitivele lansate de companie la momentul respectiv au avut aparat de fotografiat, audio si video player, e-mail, navigarea pe Internet si chiar o aplicatie de mesagerie instant numit Blackberry Messenger, care ar putea fi utilizate numai de catre utilizatorii de Blackberry printr-un PIN.

2007: Apple a introdus iPhone, acest smartphone a avut un ecran tactil si un singur buton, camera sa a reusit sa obtina fotografii care aveau o rezolutie foarte buna.

Telefonul a avut conectivitate Bluetooth, capacitatea sa de stocare a fost revolutionara pentru moment (4, 8, 16 GB), si exista posibilitatea de sincronizare cu iTunes si dimensiuni uimitoare si greutate.

2011: Samsung a lansat noul Samsung Galaxy S2, cu GPS, camera de 8 megapixeli, conectivitate Bluetooth, 16 si 32 GB de stocare si dimensiuni excelente.

Incepand cu 2012: Evolutia smartphone-urilor este surprinzatoare prin dublarea capacitatii de stocare, a vitezei de procesare a datelor, a calitatii camerelor foto si a caracteristicilor generale in fiecare an.

Asadar, chiar daca le folosim in viata de zi cu zi, si consideram ca smartphone-urile sunt dispozitive noi pe piata, dupa cum se poate vedea, ele au o istorie mult mai bogata in spate.

Tagged: , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *