Avantajele pe care le au copiii care merg la scoala

0 Shares
0
0
0

Avantajele pe care le au copiii care merg la scoala
Pentru a invata copiii abilitatile necesare pentru o lume in continua schimbare, multi parinti aleg o educatie scolara privata. Noi va recomandam sa cautati pe Teddybar.ro scoli private si programe afterschool.

Cu optiuni variind de la scoli internationale pana la scoli alternative la prescolari, exista aproape sigur o scoala care sa se potriveasca fiecarui copil. Iata motivele pentru care parintii aleg sa dea copiilor experienta unica a scolii private si de ce merita investitia financiara.

Imbogatirea oportunitatilor academice

Unul dintre beneficiile acceptate ale scolilor private este faptul ca acestea ofera experiente educationale exceptionale si provocatoare prin activitati extracurriculare, cursuri avansate de plasare, programul de Bacalaureat International (si programul de diploma IB) si programe pentru dezvoltarea si sustinerea talentelor.

“Programul IB se concentreaza asupra muncii scolare si asupra dezvoltarii copilului ca persoana intreaga”, explica Myriam Choma, student la Colegiul Ashbury, “nu am gasit asta in niciuna dintre celelalte scoli”. Elevii scolilor private inregistreaza in mod constant note de top pe teste standardizate si examene de admitere in colegiu, iar multe scoli au aproape o rata de 100% a studentilor care frecventeaza universitatea aleasa.

Clase mai mici

Un studiu cuprinzator privind dimensiunea clasei realizat de cercetatorii educationali Bruce Biddler si David Berliner in 2002 a aratat ca, cu cat dimensiunea claselor este mai mica, cu atat performantele medii ale studentilor sunt mai bune pe testele de realizare academica. Eric Vosko reflecta experienta sa ca student la Scoala de zi Rosedale, din Toronto, Ontario.

“A fost ciudat pentru mine pentru ca scoala era atat de mica. A fost decizia corecta, a fost o scoala grozava. “Si castigurile obtinute din dimensiunile mai mici ale clasei sunt mai puternice pentru ca un copil va beneficia de mai multa atentie. Scolile private variaza foarte mult, insa, in functie de stilul lor de predare, aproape toate se concentreaza asupra importantei dimensiunilor mici de clasa pentru a ajuta individual zonele slabe ale elevilor si pentru a ii ajuta sa avanseze.

Implicarea parinteasca

Scolile private sunt construite in jurul comunicarii deschise intre parinti si administratie si fac ca aceasta sa devina o prioritate, mai exact implicarea parintilor in comunitate. De la intalniri frecvente  cu parintii, evenimente sociale, cum ar fi micul dejun cu parintii si weekend-uri de familie, si participarea comitetelor de  parinti la initiativele de strangere de fonduri, familiile devin o parte integranta a educatiei copilului. Acest motiv comun ajuta si la consolidarea relatiilor parinte-copil.

Profesori dedicati

Intr-un studiu realizat de Institutul Fraser in 2007, 91% dintre parintii intervievati au declarat ca dedicarea profesorilor a fost principalul motiv pentru alegerea scolii private. Instructorii sunt atat calificati cat si pasionati de subiectii lor, adesea detinand grade avansate in domeniul lor. In cadrul scolii, studentii au relatii stranse cu profesorii lor, care de obicei actioneaza ca modele.

“Aceasta implica cea mai mare parte a vietii mele”, spune Blake Gage despre predarea, coaching-ul de baschet la Brentwood College School, in Mill Bay, British Columbia. In plus, marimea clasei mici face ca membrii personalului sa fie mai usor disponibili pentru ajutor suplimentar sau pentru a provoca mai mult studentii individuali.

 

 

0 Shares
You May Also Like