Aromaterapie – Ulei esențial de tămâie

0 Shares
0
0
0

Aromaterapia este o metoda veche de prevenire si terapie a diferitelor boli si afectiuni, pentru purificare la nivel fizic, emotional si spiritual, este, de asemenea, o parte esentiala a unui numar de ritualuri. In centrul acestei arte – ,,medicina delicata” , se afla uleiurile esentiale naturale pe care le gasesti pe site-ul dianagubas.com.

Istoria aromoterapiei dateaza din timpuri stravechi in tari precum China, India, Persia si Egipt. Uleiurile esentiale au fost folosite in viata de zi cu zi a civilizatiilor antice, precum si in ceremoniile religioase, rugaciuni, meditatii si au facut chiar parte din amestecul pentru construirea templelor. Se credea ca aromele de tamaie au efectul puternic de a regla mintea si de a dizolva sufletul.

Uleiul esential natural de tamaie – Beneficii

Impreuna cu toate beneficiile sale pentru sanatatea fizica, uleiul esential natural de tamaie are un efect foarte benefic asupra psihicului si dezvoltarii spiritualitatii umane. In vremurile stravechi, se folosea energia sacra pentru a curata corpul de pacate si pentru a alunga ,,fortele si spiritele malefice” pe care le cunoastem astazi drept ganduri obsesive, frici si sugestii maniacale. Uleiul esential de Tamaie curata mintea, aprofundeaza intuitia si te incarca cu un sentiment de pace.

Pe langa efectul sau terapeutic general, uleiul esential de tamaie are o energie puternica, adica, are un efect bland, dar eficient asupra psihicului si energiei mentale. Aduce un sentiment placut de pace interioara si satisfactie. Intareste increderea in sine si clarifica constiinta interioara. Calmeaza durerile emotionale profunde si te ghideaza sa traiesti cu bucurie si pace.

Acesta este unul dintre cele mai potrivite uleiuri pentru meditatie si yoga, deoarece te ajuta sa te linistesti in interior, sa iti cunosti lumea interioara si sa atingi cele mai interioare ganduri ascunse in adancuri si secrete ale sufletului tau. Uleiul de tamaie calmeaza corpul si mintea, ajuta la recastigarea rapida a fortei, controleaza reactiile agresive, purifica invelisul energetic al aurei si aduce un sentiment de echilibru.

Actiunea principala a acestui ulei esential este psiho-emotionala. Calmeaza sentimentele de furie, frica si anxietate, are un efect benefic asupra sistemului nervos. Uleiul de tamaie imbunatateste invelisul energetic si echilibrul chakrelor.

Acesta este unul dintre cele mai potrivite uleiuri pentru a doua chakra (sacrala) – svadhishtana, deoarece te ajuta la conectarea cu emotiile tale, dezvolta increderea in sine si stimuleaza creativitatea. Sentimentul de dragoste, bucurie si pace pe care il aduce uleiul il face foarte potrivit pentru chakra inimii – anahata. Si conexiunea profunda si constientizarea care provoaca echilibreaza chakra coroanei – sahasrara.

Toate uleiurile esentiale au proprietati valoroase pentru psihic, emotii, spirit si intelect, dar uleiul esential de tamaie este cel mai direct asociat cu sentimentul de pace interioara, echilibru si impacare. Pentru a alege uleiul de aromaterapie potrivit pentru tine, este important sa-ti cunosti atat nevoile tale, cat si caracteristicile uleiurilor. Daca iti place un anumit ulei si stii cum functioneaza, depinde in mare masura daca esti pe aceeasi frecventa vibrationala cu acesta – si acesta este modul in care te poti simti atunci cand esti gata sa lucrezi la calitatile psiho-emotionale pe care le ofera. Pentru cele mai fiabile rezultate poti consulta un aromaterapeut, precum Diana Gubas.

 

0 Shares
You May Also Like