Tipuri de imprumut oferite de la casele de amanet

Casele de amanet pot sa reprezinte cea mai inspirata sursa de imprumut pentru acele persoane care se confrunta cu probleme de ordin financiar.

Ei bine, in ceea ce priveste aceste case de amanet, trebuie precizat faptul ca ele sunt niste institutii de tip social, financiar si nebancar, care le pot oferi clientilor lor imprumuturi substantiale in bani, pentru o perioada scurta de timp.

Este insa foarte important de precizat regula dupa care casele de amanet imprumuta aceste sume de bani clientilor. Clientii pentru a se putea bucura de un asemenea imprumut, vor trebui sa gireze cu diferite bunuri de valoare, iar acestea vor fi evaluate pe loc de catre specialistii de la casa de amanet.

In primul rand trebuie mentionat faptul ca mai intai de toate, casele de amanet au inceput sa ofere imprumuturi in bani, clientilor care girau cu bijuterii.

Si in prezent se practica amanetarea bijuteriilor, iar oamenii care au bijuterii din aur alb sau bijuterii din aur galben, ori din alte metale pretioase, si au nevoie urgenta de bani pe termen scurt, isi pot amaneta aceste bunuri.

Si bijuteriile realizate din argint se pot amaneta, ele sunt primite cu mare drag la casele de amanet, insa este important de stiut faptul ca ele valoreaza foarte putin pentru casele de amanet, asa ca nu se va primi o suma de bani mare in schimbul lor.

Un alt tip de imprumut care se practica intr-o casa de amanet, este fara doar si poate amanet electronice, iar acest tip de imprumut nu ar trebui sa fie unul suprinzator pentru noi.

Cand spunem ca acest tip de amanet nu trebuie sa ne surprinda, facem referire la faptul ca tehnologia a evoluat in ultimul deceniu foarte mult, iar dispozitivele electronice care au aparut pe piata au inceput sa fie din ce in ce mai performante.

Daca stam sa ne gandim putin la acest aspect, cu siguranta oamenii sunt mult mai interesati sa isi cumpere un smartphone de la un brand de top de pe piata, decat sa isi cumpere un lantisor de aur de exemplu.

Deasemenea, un alt exemplu ar fi acela in care oamenii isi investesc banii in achitionarea unui laptop sau a unui televizor LCD, in loc sa isi cumpere orice alt gen de bijuterie.

Mai nou, casele de amanet au inceput sa ofere sume extraordinar de mari ca si imprumut, insa pentru asta este evident faptul ca oamenii vor gira cu bunuri foarte valoroase.

Un bun exemplu in acest caz ar fi amanetul auto, astfel ca oamenii care au de gand sa obtina petermen scurt un imprumut important de bani, pot sa isi amaneteze autoturismul.

Indiferent ca discutam despre amanetarea bijuteriilor, despre amanetul dispozitivelor electronice sau despre amanetul auto, odata cu amanetarea bunurilor se va incheia intre client si casa de amanet, un contract de amanet.

Un astfel de contract va contine informatii importante precum suma de bani imprumutata, mentionarea bunurilor amanetate, dar si perioada de zile in care este active contractul, si data pana la care se poate achita datoria.

Tagged: , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *