Cum alegeti mancarea pentru cainii bolnavi de diabet?

Cum alegeti mancarea pentru cainii bolnavi de diabet?Toti proprietarii de caini sunt socati initial atunci cand aud despre animalul lor de companie este diagnosticat „diabetul zaharat”. Cu toate acestea, vestea buna este ca, cainele poate duce totusi o viata lunga, sanatoasa si fericita, cu o dieta adaptata si ingrijire si crestere potrivite.

Cum sa recunosc daca cainele meu are diabet?

Nu este deloc usor de recunoscut daca cainii au diabet – la urma urmei, foarte putini proprietari de caini au discutat problema diabetului cu veterinarul inainte de diagnostic. Prin urmare, de multe ori simptomele diabetului nu sunt legate de boala sau apar mult prea tarziu. Acelasi lucru este valabil ca si pentru majoritatea bolilor: cu cat este mai repede recunoscuta, cu atat sunt mai mari sansele de tratare a acesteia.

In consecinta, ar trebui sa va observati cainele indeaproape si sa-l luati la cabinet pentru verificari periodice. Cu cat iti cunosti mai bine cainele si comportamentul sau, cu atat mai repede poti recunoaste modificarile. De exemplu, simptomele diabetului pot fi starile insetate crescute, urinarea sau varsaturi frecvente, apatie sau cataracta. In functie de stadiul bolii, pofta de caine poate creste sau scadea semnificativ.

Daca ati stabilit ca cainele dvs. prezinta semne de schimbare – fie ca este vorba de obiceiurile sale alimentare sau de exercitii fizice – nu trebuie sa ezitati sa contactati medicul veterinar. Diabetul nerecunoscut poate duce la afectiuni secundare severe, cum ar fi infectii ale tractului urinar, cataracta sau stea gri, care in final pot face cainele sa orbeasca.

Examinarile vizate permit veterinarului sa stabileasca in mod fiabil daca diabetul este prezent si, daca da, in ce forma. Daca rezultatul este pozitiv, medicul veterinar va pune la dispozitie un plan special de ingrijire si dieta pentru cainele dvs. si va va oferi sfaturi in ce masura trebuie sa va modificati dieta anterioara si aranjamentele de crestere.

Care sunt cauzele diabetului canin?

Cauzele diabetului raman uneori un mister chiar si pentru veterinar, asa ca nu este intotdeauna posibil sa clarificam pe deplin de ce tocmai cainele dvs. a ajuns cu boala. Cu toate acestea, exista cativa factori care faciliteaza in mod evident debutul diabetului. In primul rand, varsta si sexul cainelui.

Unele rase sunt, de asemenea, mai sensibile la diabet, inclusiv Rottweilers, Miniature Schnauzers, Poodles de jucarii, Yorkshire Terriers si Pugs. In plus, atat bolile infectioase care afecteaza cavitatea abdominala, cat si pancreasul, precum si modificarile hormonale datorate anumitor medicamente sunt cauze suplimentare ale diabetului. De asemenea, este diagnosticat diabetul relativ frecvent printre cainii supraponderali.

Cum pot adapta dieta cainelui meu?

Este imposibil sa dati un raspuns general cu privire la cea mai buna mancare pentru cainii diabetici. Cainii sunt foarte diversi si au nevoi la fel de diferite. Cainii mari au cerinte diferite de energie si nutrienti fata de cainii mici, cainii atletici au diferite nevoi fata de „lapdogs”, iar cainii varstnici fata de catelusi.

Prin urmare, mancarea potrivita pentru cainele dumneavoastra diabetic depinde de varsta, rasa, greutatea, sexul si nivelul de activitate, asa ca tineti neaparat cont de aceste detalii cand optati pentru mancare online pentru animale de companie. Pentru a determina dieta ideala pentru cainele dvs., ar trebui sa solicitati cu siguranta sfatul medicului veterinar sau a unui expert in nutritie canina.

Cu toate acestea, va ajuta sa stiti care sunt ingredientele in mod inerent bune pentru cainele dvs. diabetic si care sunt cel mai bine evitate. Drept urmare, mancarea aleasa dintr-un mancare online pentru animale de companie, indiferent daca este umeda, uscata sau auto-preparata, ar trebui sa fie bogata in proteine ​​si fibre de inalta calitate, cum ar fi fibra bruta obtinuta din guar sau tarate de grau.

Deoarece fibra incetineste procesul de transfer al zaharului in sange, aceasta ajuta la mentinerea nivelului de zahar din sange stabil. In schimb, carbohidratii si in special grasimile sunt greu de digerat si, de asemenea, duc la cresterea in greutate, deci ar trebui reduse considerabil. De asemenea, trebuie sa aveti precautie cu fructe, care contin adesea prea mult fructoza. Zaharul, indulcitorii sau chiar bunatatile sunt in general tabu.

Tagged: , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *