Borsul taranesc cu perisoare: ciorba preferata a romanilor de pretutindeni

0 Shares
0
0
0

Borsul taranesc cu perisoare: ciorba preferata a romanilor de pretutindeniCiorbele romanesti au un gust acrisor caracteristic. Acest lucru se datoreaza celor doua ingrediente principale: amestecul de legume cu un gust puternic si borsul. Gustul borsului romanesc, care este complet diferit de cele intalnite in tari precum Rusia, Ucraina sau Polonia, determina gustul aproape tuturor supelor, motiv pentru care uneori este dificil sa le deosebesti.

Dar, de ce este de ciorba de perisoare favorita celor mici si a celor mari? Perisoarele sunt cheia. Moi si delicate. Facute din carne de vita sau porc, cu adaos de orez cu boabe rotunde, aceste mici bilute de carne adauga continut supei, desavarsind-o. Dar cum te poti bucura de gustul autentic romanesc al unei ciorbe pregatite ca acasa?

Borsul este gatit in multe regiuni si fiecare gospodina incearca sa adauge ceva la reteta pentru a reduce timpul de gatit si pentru a face supa si mai gustoasa. Una dintre cele mai populare variante ale acestui prim fel de mancare este ciorba de perisoare acrita cu bors.

Procesul de gatit este simplu si nu difera prea mult de celelalte tipuri de ciorbe. Totusi, necesita putina indemanare si talent culinar, iar daca iti lipsesc sau doar nu ai chef de a sta in bucatarie, poti comanda bors taranesc pentru pranz in orice zi si in orice locatie.

Tehnologia gatitului borsului taranesc cu perisoare are trasaturi distinctive, dar se bazeaza pe aceleasi principii ca si tehnologia borsului clasic de gatit.

  • Trebuie sa ai intotdeauna grija ca legumele sa nu fie taiate mari si neglijent, caci astfel supa nu are un aspect estetic. Manipuleaza produsele de taiat in mod responsabil si urmeaza recomandarile retetei.
  • Cand gatesti bors taranesc in general si perisoare in special, este important sa urmezi ordinea corecta de adaugare a produselor. Mai intai, pune legumele care trebuie fierte cel mai mult. De obicei sunt cartofii si varza. Apoi pune legume care se gatesc mai repede, cu 10 minute inainte de fierberea supei. Perisoarele se scufunda in ea dupa amestecarea carnii cu restul ingredientelor.
  • Perisoarele de casa, facute din carne tocata de tine, sunt mai delicioase si mai sanatoase decat cele din carnea din magazin. Daca ai o masina de tocat carne acasa, atunci nu va necesita mult timp si efort pentru a gati carnea, este mai bine sa o faci cu propriile maini.
  • Nu este o practica obisnuita ca in carnea de vita si porc macinata sa se adauge oua. Gurmanzii cred ca gatitul oului in ciorba face perisoarele prea grele. Produsele fabricate din carne tocata pot fi pregatite prin adaugarea de gris, fulgi de ovaz si alte tipuri de cereale. Daca totusi esti ingrijorat de faptul ca perisoarele fara oua se vor destrama atunci cand le gatesti, poti adauga ou, dar intr-o cantitate minima.
  • Borsul are un gust mai bun a doua zi. Daca nu poti astepta atat de mult, lasa-l sa stea sub capac timp de cel putin 20 de minute.

Pentru servire, se adauga de obicei o lingura de smantana si se presara cu ierburi proaspete. Cu o ciorba cu perisoare, poti servi paine de casa si un ardei iute.

0 Shares
You May Also Like